Världspremiär på Biograf Odeon

Den 26 januari är det premiär för Göteborg Film Festival. För andra året i rad bjuder festivalen in biografer i Västra Götaland att visa invigningsfilmen samtidigt som den visas i Göteborg. Skövde är en av cirka 30 kommuner som deltar i festligheterna.

Tack vare ett samarbete med Göteborg Film Festival kan Biograf Odeon i Skövde Kulturhus – förutom världspremiären av den svenska invigningsfilmen ”Amatörer” –  även visa ett urval av festivalens övriga filmer.

– Vi är väldigt stolta över att vara en av de utvalda kommunerna som får möjlighet att visa filmer från Göteborg Film Festival. Det är ett viktigt led i att sprida kultur till många fler utanför storstaden, säger Katarina Strömgren Sandh, kultur- och fritidschef i Skövde kommun.

– Skövde Filmfestivalförening har en mycket stor del att detta evenemang kan genomföras. Många timmars arbete ligger bakom att det nu blir möjligt att erbjuda Skövdebor och andra Skaraborgare film direkt från Göteborg Film Festival, fortsätter Katarina

Utökat samarbete
Berit Lidell är ordförande i Föreningen Skövde Filmfestival. Hon ser fram emot ett utökat samarbete med Göteborg Film Festival.

– Det är inte första gången vi visar direktsändning från invigningen i Göteborg, men i år fördjupar och breddar både vi och Göteborg Film Festival samarbetet. Vi är utvalda som en av fyra kommuner i regionen där Göteborg Film Festival under hela 2018 hjälper oss att nå ut med film till nya grupper. Vi får också tillgång till både filmer och filmarbetare, säger Berit Lidell.

Under invigningskvällen den 26 januari blir det galastämning i kulturhusets entré där röda mattan rullas ut och det bjuds på lättare tilltugg.

Göteborg Film Filmfestival pågår till och med den 4 februari.

 

Om invigningsfilmen ”Amatörer”
Läs mer om Gabriela Pichlers film ”Amatörer”.

 

Minifilmfestival i Skövde 27 januari
Lördagen den 27 januari genomförs en minifilmfestival i samarbete med Kulturkul, Föreningen Skövde Filmfestival och en filmpedagog anställd av Göteborgs filmfestival. Det blir starten på vårterminen för Kulturkul.

 

Kontakt
Katarina Strömgren Sandh
Kultur- och fritidschef, Skövde kommun
0500-49 84 44

Berit Lidell
Skövde Filmfestivalförening
berit.lidell@skovdefilmfestival.se