​Billingens isbana stängs för allmänhetens åkning

Isbanan på Billingen har varit den enda i hela Skaraborg som varit öppen för allmänhetens åkning. Det har lett till stor trängsel på och runt isen. Från 5 januari stängs isbanan för allmänhetens åkning.

Under helgen har både allmänhet och klubbar från Skövde och andra kommuner sökt sig till isbanan på Billingen för att åka skridskor vilket har lett till trängsel.

Skövde kommun och Skövde Bandy har fört en dialog och på grund av rådande smittoläge är man överens om att stänga isbanan för allmänhetens åkning. Beslutet gäller från tisdag 5 januari och tillsvidare.

Nästa vecka påbörjas byggnation av isbanans tak och det innebär att man ytterligare begränsar tillgängligheten på och omkring isbanans område.

Besökare på Billingens fritidsområde ombeds hålla avstånd och följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.