Björn Söderlundh - ny kommundirektör i Skövde kommun

Nu är det beslutat att Björn Söderlundh blir ny kommundirektör i Skövde kommun.

Han kommer närmast från en tjänst som chef för utlåning och rådgivning på Kommuninvest Sverige AB. Han har en gedigen erfarenhet av arbete inom den kommunala sektorn och har bland annat arbetat som biträdande stadsdirektör i Jönköpings kommun tillika vice Vd i moderbolaget Jönköpings Rådhus AB samt finanschef. Björn Söderlundh har också ett förflutet som ekonomidirektör för Kinnarpskoncernen och har även arbetat i Falköpings kommun. 

- Vi välkomnar Björn Söderlundh som ny kommundirektör, säger Katarina Jonsson, kommunalråd. Hans erfarenhet från kommunsektorn, näringslivet och inte minst Kommuninvest gör Björn till en erfaren ledare med bred kunskap om samhället som kommer att bidra till Skövdes arbete med att utveckla välfärdsuppdraget samt kommunens fortsatta tillväxt. Det är också en styrka att Björn bor och lever i Skaraborg vilket gör att han har en bred kunskap om regionen och det betydelsefulla samarbetet mellan oss 15 kommuner, avslutar Katarina Jonsson. 

- Jag längtar tillbaka till att få arbeta med hela välfärdsuppdraget, det samlade kommunala uppdraget som jag har arbetat med tidigare i mitt arbetsliv, säger Björn Söderlundh. Skövde kommun har jag en väldigt bra bild av eftersom jag följt verksamheten under många år. Särskilt viktigt tycker jag det är med det regionala ansvaret i Skaraborg och det delregionala ansvaret i Västra Götaland. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare och andra aktörer arbeta i den nya visionens riktning för att förverkliga drömmar och få Skövde att växa! 
 
Björn Söderlundh är född i Göteborg, uppvuxen i Mölndal och bor idag i Falköping. Han tillträder tjänsten som kommundirektör den 1 september.