Handflata stoppar knytnäve

Ett Skövde fritt från våld

Denna vecka (47) deltar Skövde kommun i det nationella initiativet En vecka fri från våld, vi har valt att kalla det Ett Skövde fritt från våld.

Syftet med kampanjen är att uppmärksamma att mäns våld mot kvinnor och flickor är ett omfattande samhällsproblem och att sprida kunskap om hur vi tillsammans kan förebygga våld.

I år är det första året som Skövde kommun är med och vi börjar i liten skala.

Vi kommer bland annat att aktivera ett nytt kunskapshöjande material för arbetsplatsmöten (APT) för alla medarbetare så vi lär oss mer om denna fråga.

Kolla in Instagramkontot @jobbaiskovde där vi under veckan kommer berätta mer om vad vi gör för att uppmärksamma mäns våld mot flickor och kvinnor.

På lördag är det Orange day

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.

Orange Day-kampanjen startades år 2008 av FN:s dåvarande generalsekreterare. Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

Läs mer om Orange day hos UN-woman.