Inväntar leverans av vaccin mot covid 19

Skövde tackade den 22 december ja till erbjudandet om att ta emot vaccin mot covid 19 för att inleda vaccinationen redan under mellandagarna. Leverans var aviserad till den 28 december och vaccinationsstart planerad till den 29 december. Under eftermiddagen den 28 december kom besked att leveransen var försenad.

- Vi kommer att börja med att vaccinera de boende på Tomtegården, Ekedal, Skaraborgs sjukhem och Norrmalm så fort vi har fått leveransen, meddelade Carola Låstberg, avdelningschef för hemtjänst, hälso- och sjukvård Skövde kommun. Anledningen till att vi börjar med dessa är att det är stora boenden och vi kan nå många brukare på kort tid.

När vaccinationen är genomförd på de särskilda boendena fortsätter vi med brukare som har kommunal hälso-och sjukvård.