Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Nu börjar vi vaccinera!

Vaccinationen mot covid 19 inleds idag den 30 december. Vaccinet väntas anlända till Skövde under morgonen och Skövde kommun är redo att köra igång vaccinationerna omedelbart.

Vi kommer att börja med att vaccinera de boende på Tomtegården, Ekedal, Skaraborgs sjukhem och Norrmalm så fort vi har fått leveransen, meddelade Carola Låstberg, avdelningschef för hemtjänst, hälso- och sjukvård Skövde kommun. Anledningen till att vi börjar med dessa är att det är stora boenden och vi kan nå många brukare på kort tid.