Skövde besökte SM-veckan i Piteå

När SM-veckan gick av stapeln i Piteå 23 - 28 mars fanns representanter från Skövde kommun och Next Skövde på plats. Syftet med besöket var att se evenemanget live i sin helhet men även att få en bild av vilka utmaningar det kan innebära med ett så stort arrangemang. Man skapade också många kontakter inför arbetet med SM-veckan 2023 här i Skövde.

De representanter som var med på resan har olika ansvarsområden i planeringen av SM-veckan i Skövde 2023. Därför passade man på att kolla in just sitt område och knyta kontakter. Exempelvis så tog kommunikationsansvarig del av Piteås organisation och hur de jobbat både kommunikativt och med city branding. Eventproducenten hade eventområdet vid skidstadion och det som gjordes i centrum i fokus och träffade organisationen bakom detta. Säkerhetsansvarig träffade Piteås motsvarighet och den lokala kommunpolisen. Man besökte även alla arenor för att se var och hur man behöver fokusera på säkerhetsfrågorna. Områdesansvariga tittade på samtliga områden och träffade arrangörer för att se omfattningen av etablering och genomförandet av evenemanget. Projektledningen deltog bland annat i värdstadsprogram, träffade Piteås projektledning och följde Riksidrottsförbundets- och SVT:s projektledare i deras arbete.

Under veckan så överlämnade även Piteå stafettpinnen för SM-veckan till Skövde. Stafettpinnen kommer att ställas ut på olika platser i kommunen under året fram till SM-veckan 2023.

-        Piteå bjöd på ett fantastiskt värdskap och ett bra genomfört evenemang och vi ser verkligen fram emot att får arrangera SM-veckan 2023 här i Skövde, säger projektledare Micael Worbin på Next Skövde.