Skövde kommun lanserar officiell podcast

Idag har Hälta-hälta premiär; Skövde kommuns officiella podcast. I premiäravsnittet får du höra representanter från kommunens säkerhetsavdelning prata om och kring Krisberedskapsveckan, som vi nu befinner oss i.

För att förmedla information och kunskap på ett nytt och mer lättsamt vis, lanserar nu Skövde kommun sin officiella podcast: Hälta-hälta. Ena hälften moderator, andra hälften gäst och för varje avsnitt fördel ett specifikt ämne, händelse eller person.

- Det gäller att hänga med i de kommunikativa svängarna. Även fast podcasts som fenomen har funnits i över ett decennium anser jag inte att det är försent för att hoppa på tåget, säger Mattias Nilsson, som modererar podden. Tv har exempelvis sänts i Sverige i snart 100 år och det fortsätter poppa upp nya program, fortsätter han.

Varför namnet "Hälta-hälta"?

Jag ville döpa podcasten till något med lokal anknytning och som kanske får folk att dra på smilbanden. Det passar sig även så att de flesta avsnitten kommer bestå av två personer, alltså ena hälften moderator och andra hälften gäst. Hälta-hälta, helt enkelt, fortsätter Mattias.

Under hösten kommer du kunna lyssna till ämnen som:

• Kommunens MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) berättar om pandemiåret.
  • Science Park Skövde och verksamheten
  • Kommunen och klimatanpassning
  • Skövde och dataspelsutveckling

...och mer!

Lyssna på första avsnittet nedan och glöm inte att prenumerera!