Skövde matdagar och 50-årsfirande

Nu är det Skövde matdagar och dessutom fyller Skövde kommun 50 år. Vi passar på att fira med en massa roligt som händer. Vad sägs om kockskola för barn, temavecka i våra kök, digital tipspromenad och lansering av en digital kokbok och mycket, mycket mer.

Digital kokbok

I samband med Skövde matdagar lanserar vi en digital kokbok på fredag. Vi vill uppmärksamma den goda maten som vår fantastiska måltidspersonal i kommunen gör. I våra kök lagas det god och näringsrik mat, alltid med svenska råvaror i fokus. Kokboken är fylld med inspirerande recept framtagna av våra kockar och med fokus på just svenska livsmedel. Kokboken hittar du här på skovde.se under fredagen.

Temavecka i våra kök

Vi hyllar inte bara maten, vi firar även kommunen! Skövde kommun fyller nämligen 50 år i år. Det firar vi bland annat genom att ha en temavecka i våra kök. Det blir fokus på härliga måltider med svenska livsmedel och självklart recept från den digitala kokboken. På våra äldreboenden kommer det även att dukas fint i matsalarna.

Kockskola för barn i Kyrkparken

Är du mellan 6-12 år och gillar att laga mat? Då kan du anmäla dig till vår kockskola och laga mat på Skövde matdagar.

Tillsammans med kockarna på Skövde kommuns måltidsavdelning, och tre andra juniorkockar, får du lära dig att laga klimatsmarta burgare i olika varianter. Vi kommer också att göra goda tillbehör till burgarna och självklart får ni sedan äta det ni lagat tillsammans. Kockskolan är fullbokad.

Mathistoria + Skövdehistoria = sant

Vad har egentligen Skövde kommun och mat gemensamt? En hel del faktiskt!
Inte nog med att vi har en lång tradition av att arrangera en av de största matfesterna i landet, vi har även ett stort utbud av restauranger och en rik matkultur. Dessutom har vi fantastisk måltidspersonal i kommunen som lagar inspirerande, god och näringsrik mat, alltid med svenska råvaror i fokus. Vi har även en gedigen historia i kommunen. Därför passar vi på, med start under Skövde matdagar, att fira Skövde kommun 50 år med en digital tipspromenad. Det är 10 frågor om Skövde kommun där du även får uppleva lite nostalgisk mathistoria. Du kan gå promenaden fysiskt eller digitalt och självklart finns det fina priser att vinna.

Temavecka i våra sociala kanaler

Vi kommer även att ha temavecka i våra sociala medier. Vi lyfter fram vår måltidspersonal och den goda maten som serveras på våra förskolor, skolor och äldreboenden. Vi berättar också vad som händer hos oss under Skövde matdagar. På vårt konto @jobbaiskovde kommer du även att kunna följa vår måltidsavdelning under veckan.

Instagramfilter – fira 50-åringen med oss

Vill du också vara med och fira att Skövde kommun fyller 50 år? Då kan du på Instagram  under nästa vecka hitta ett festligt filter som du kan använda till dina bilder.

Du är väl med och firar!