Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår fortfarande i Västra Götaland. Därför förlängs de skärpta rekommendationerna till och med 2 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Ökad smittspridning i Skaraborg

Påsk, och andra högtider, står för dörren samtidigt som smittspridningen ökar. Det innebär att vi inte kan fira som vi brukar. Nu måste vi hjälpas åt att minska smittan. Det är allas ansvar - även ditt!

Det är en kraftig ökning av smittspridningen i Västra Götaland just nu och läget inom sjukvården är allvarligt. Därför råder det skärpta regionala rekommendationerna i Västra Götaland fram till 18 april.

Du behöver därför särskilt tänka på:

• Umgås bara i en mindre krets, helst bara dem du bor med, för att minska kontakten med andra. Det gäller alla - oavsett ålder.
  • Undvik trängsel i butiker och andra inomhusmiljöer. Handla ensam, handla på udda tider och använd munskydd inomhus när det inte går att hålla avstånd.
  • Avstå onödiga resor. Om du verkligen måste resa ska det göras på ett smittsäkert sätt. Alla som kan bör använda munskydd i kollektivtrafiken.
  • Har du symtom ska du testa dig och stanna hemma.

Det är allas ansvar att minska smittspridningen. Även ditt!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Myndigheten för trossamfund har tagit fram filmer på olika språk för att sprida informationen om firande vid vårens högtider till så många som möjligt. Ta del av dem via länken nedan och dela gärna vidare.

Informationsfilmer inför vårens högtider - Myndigheten för stöd till trossamfund (myndighetensst.se)

Se vår film om coronaläget, Coronanytt, som vi lägger ut löpande på Skövde kommuns facebooksida. Du hittar alla publicerade avsnitt på Youtube.