Storverk i småstadsmiljö – nu lanseras berättelser om Skövde - en del av det nya innovativa Sverige

Under ett par år har projektet "Det nya innovativa Sverige" pågått i Skövde. I samverkan mellan kommun, högskola och näringsliv har filmföretaget Storyfire följt ett antal personer i olika branscher med olika mål.

Men alla med en gemensam dröm om att vara med och skapa något nytt. Något av verkligt värde för sig själva och sin samtid.

- Det är en häftig känsla när man ser dessa berättelser kring utveckling som skett i Skövde samlade på det här sättet. Det är ett bevis på att vårt innovationssystem fungerar, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Vad är det som driver dagens innovatörer och vad krävs för att de ska lyckas?

Berättelserna är samlade i den kommande filmen "Storverk i småstadsmiljö". Filmen i sin helhet kommer att släppas under november, men en försmak av innehållet kan man redan nu se genom en webbserie i fyra avsnitt.

Skövde kommun - Från okänd småstad till digitalt mecka
Volvo - Nya samarbeten för framtidens industri
Zcooly & IUS Innovation - Skärmtid som utvecklar och utbildar
InExchange - Digital utveckling i småstadsidyll

Här kan du läsa mer om projektet.

Projektets partners är:
Volvo Cars, InExchange, Untie Group, Bricknode, Stunlock Studios, Coffee Stain Studios, IUS innovation, Zcooly, Högskolan i Skövde, Science Park Skövde, Näringslivsforum, Skövde kommun, Next Skövde, Wincent samt Storyfire. Medfinansiärer är Sparbanksstiftelsen Alfa och Stiftelsen Grevillis Fond.