Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Vi är nominerade till Årets Superkommun!

Skövde kommun är en av tre kommuner som är nominerade till Årets Superkommun i kategorin Småstad- och landsbygdskommuner.

Den 18 maj blir den sjätte omgången som Dagens Samhälle utser vinnare bland landets kommuner till det prestigefulla priset. Målet är att lyfta fram goda exempel på framgångs-rika kommuner som står särskilt väl rustade inför framtiden.

Dagens samhälle beskriver Skövde som en kommun som har stark arbetsmarknad, bra barnomsorg, god ekonomi och en god samhällsutveckling. Samt ett kommunalt bo-stadsbolag som vunnit priser för sina satsningar på billiga ungdomsbostäder och hållbart byggande. En av kommunens stora arbetsgivare är Volvo Cars, som nu satsar stort på att montera och så småningom också bygga elmotorer i fabriken. Staden har en lång tradition kring bilmotorer. När den första Volvon byggdes 1927 hade motorn tillverkats i Skövde.

— Vi är jättestolta och glada över den här nomineringen eftersom vi är en kommun med stora ambitioner i våra verksamheter och ett tydligt tillväxtfokus, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör i Skövde. Precis som nomineringen säger så har vi en stark arbetsmarknad och god samhällsutveckling och det är inspirerande att det uppmärksammas på det här sättet. Vi har en stark samverkanskultur i vår kommun som bidrar till vår positiva samhällsutveckling.