Besöka verksamheter och boenden

Här hittar du frågor och svar om vad som gäller vid besök inom äldreomsorgen och inom socialtjänsten.

Vad gäller för besök inom äldreomsorgen?

Från och med den 1 oktober upphör besöksförbudet på särskilda boenden för äldre i Sverige enligt beslut från regeringen. Beslutet grundar sig på den minskade smittspridningen i samhället och det arbete som har gjorts i äldreomsorgens verksamheter för att hantera situationen. Detta innebär att det från och med den 1 oktober inte längre råder totalt besöksförbud inom Skövde kommun.

Boka ditt besök i förväg

För att besöka våra äldreboenden måste du förboka ditt besök. Dörrarna kommer fortsatt att vara låsta för att vi ska kunna säkerställa säkra besök för boende, besökare och personal. 

För att vi ska kunna genomföra en öppning av våra verksamheter behöver våra besökare ta sitt personliga ansvar och respektera de rekommendationer som gäller. Man är inte välkommen om man har minsta symtom och man ska hålla avstånd till varandra och respektera våra förhållningsregler.

Följ de regler och instruktioner som finns på respeltive boende. Fråga gärna personalen om du är osäker. Tillsammans ser vi till att vi kan genomföra besök på ett säkert sätt.

Om du är minst osäker på om du har symtom så ber vi dig att komma tillbaka en annan dag.

Är du anhörig och vill veta mer om vad som gäller kan du kontakta ansvarig enhetschef på äldreboendet för vägledning och information. 

Vad gäller för socialtjänsten?

Socialtjänsten öppnar sina boenden (Rosenhaga, Käpplunda, Rosenbacken och Parkgatan)  och öppna träffpunkten Solnavet från och med 1 oktober. Sysselsättningen Actus har haft öppet sedan början på september.