Evenemang och fritidsaktiviteter

Den 12 januari 2022 införs nya restriktioner i samband allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Arrangören kan då antingen välja att införa vaccinationsbevis eller avståndsrekommendationer.

12 januari 2022 införs deltagartak på 500 personer

Läs mer om de tillfälliga restriktionerna på Folkhälsomyndighetens hemsida:

Folkhälsomyndigheten — Myndigheten för folkhälsofrågor (folkhalsomyndigheten.se)

Vaccinationsbeviset ska visa att du har vaccinerats med minst två doser vaccin mot sjukdomen covid-19 minst två veckor före sammankomsten eller tillställningen.

Det betyder att från den 1 december behöver du visa eventuell biljett, vaccinationsbevis samt legitimation när du besöker evenemang med fler än 20 deltagare i publiken för de evenemang som valt vaccinationsbevis som förebyggande restriktion mot covid-19.

Räkna med extra tid för detta när du planerar ditt besök och kom till oss i god tid. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Både biljetten och vaccinationsbeviset kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon.

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, till exempel vad som gäller för dig som har vaccinerat dig utomlands. Deras frågor och svar hittar du på e-hälsomyndighetens hemsida: Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande.

Öppet inom kultur- och fritidsområdet

Skövde kommun har sina verksamheter inom kultur och fritidsområdet öppna.  men anläggningarna och verksamheten har gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och regionala rekommendationer för att stoppa smittspridningen av covid-19.  

Följ Folkhälsomyndigehtens råd

  • Stanna hemma vid sjukdom - är du sjuk eller uppvisar tecken på symtom ber vi dig att stanna hemma. 
  • Håll avstånd, speciellt i miljöer där det kan uppstå trängsel.


Tack för att du tar hänsyn och visar omtanke för andra gäster samt personal.
Tillsammans stoppar smittspridningen.