Efter regeringens beslut ställer Skövde kommun in alla större evenemang och sammankomster

Sveriges regering har beslutat att samtliga evenemang och större sammankomster som samlar 500 personer eller fler inte får hållas. Det innebär att Skövde kommun kommer att behöva ställa in evenemang som samlar 500 personer eller fler.

Föreställningar ställs in

Kulturhuset, Arena Skövde, Billingehov samt Billingen ställer in alla större evenemang och sammankomster som samlar 500 personer eller fler. Övriga evenemang och föreställningar hålls som planerat. Undantaget Stadsteatern som ställer in samtliga föreställningar till och med den 23 mars på grund av att lokalens utformning gör att besökarna sitter tätt. Därefter kommer Skövde kommun att se över situationen igen och fatta beslut löpande.

I nuläget vet vi inte vad detta innebär på längre sikt. Skövde kommun följer händelseutvecklingen och gör vad vi kan för att stoppa smittspridningen och se till att vi i första hand skyddar våra äldre och andra riskgrupper. Alla måste bidra till detta.

Varje arrangör informerar själv om inställda evenemang samt eventuell återbetalning av biljett.

Läs mer om hur Skövde kommun arbetar med cooronairuset och covid-19 här.