Vaccination mot covid-19

Här finns information om vaccination mot covid-19.

I Västra Götaland fortgår arbetet med vaccinering mot covid-19. Skövde kommun ansvarar för att erbjuda vaccin till de personer som är inskrivna i kommunal hälso- och sjukvård. Övriga invånare erbjuds vaccinering via Västra Götalandsregionen. Kommunen vaccinerar egen personal inom vård- och omsorg utifrån de riktlinjer som finns.

Boka tid för vaccination mot covid-19

Västra Götalandsregionen ansvarar för vaccinering av invånare. Boka en tid hos valfri vaccinationsmottagning eller vaccinera dig på en mottagning med drop-in.
Tider och platser för vaccinering.

Vem erbjuds vaccination mot covid-19?

Alla som bor i Sverige och är över 12 år erbjuds gratis vaccination mot covid-19. Du behöver inte vara svensk medborgare för att få vaccinet. Om du bor eller befinner dig sedan en längre tid i Sverige, kommer du att erbjudas vaccination. Även personer som söker asyl och personer som är i Sverige utan tillstånd erbjuds gratis vaccination. Läs Folkhälsomyndighetens information om Vem erbjuds vaccination mot covid-19? 

Att tänka på efter vaccinationen

Har du blivit vaccinerad? Grattis! Tre veckor efter första dosen har vaccinerade ett gott skydd mot allvarlig sjukdom, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är viktigt att ändå ta dos två för att skyddet ska bli effektivt och långvarigt. Folkhälsomyndigheten har kommit med anpassade rekommendationer för vaccinerade. Du kan också läsa om vad du ska tänka på efter en vaccination på Krisinformation.se

Covid-bevis

Sju dagar efter att du blivit vaccinerad kan du hämta bevis på din vaccination på covidbevis.se. För att kunna hämta ditt bevis behöver du en svensk e-legitimation. Från den 1 juli kommer ditt Covidbevis att kunna användas vid resor i EU för att visa att du är vaccinerad.

Mer information om covid-beviset finns på covidbevis.se samt ehalsomyndigheten.se.

Nationell telefonlinje

Här kan du få information och svar på frågor om covid-19, testning eller vaccination.
INGEN MEDICINSK RÅDGIVNING! 

Om du talar engelska, arabiska, somaliska, persiska,dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska eller spanska ring: 08-123 680 00 

Talar du svenska ringer du: 113 13

Här hittar du mer information om vaccination mot covid-19

Information om vaccination mot covid-19 - Folkhälsomyndigheten

Information om covid-19 och vaccination (teckentolkad) - Folkhälsomyndigheten

Faktablad om vaccination (på flera språk) - Folkhälsomyndigheten

Vem erbjuds vaccination mot covid-19? - Folkhälsomyndigheten

Filmer om vaccination av covid-19 (på flera språk) - Folkhälsomyndigheten

Frågor och svar om vaccination mot covid-19 - 1177

Information om vaccination mot covid-19 - Närhälsan i Västra Götaland

Information till vaccinatörer -  Vårdgivarewebben