Digitala prylar

NAO

NAO

https://www.softbankrobotics.com/emea/en/nao

NAO v6 är en fullt programmerbar humanoid robot med kameror och sensorer som möjliggör att roboten kan röra sig, och interagera med såväl sin omgivning som med människor.  Genom sin utformning kan roboten reproducera mänskligt beteende: syn, hörsel, tal, rörelser/mimik, "känslouttryck". 


 

smarta hemmet

Smarta hemmet

Börja din vandring genom det smarta hemmets rum för att se vilka lösningar framtidens teknik kan erbjuda dig. Vad händer när vi får möjlighet att koppla ihop olika befintliga tekniska lösningar i våra hem med nya? Hur kan röststyrning, kameror och ansiktsigenkänning användas för att styra, automatisera och förenkla din vardag?


 

vector

Vector, den smarta hemroboten

https://www.anki.com/en-us/vector

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Gillar du filmer som Wall-E? Suktar du efter en smart assistent av något slag i vardagen? Då kan robotkompisen Vector vara något för dig. Vector är en liten självkörande robot som utvecklats av företaget Anki för att vara både bedårande gullig och hjälpsam i vardagen.

Vector har utrustats med kretsar och mjukvara som låter den förstå både röstkommandon från användaren och information från de olika sensorerna den är utrustad med. Den kan dels se omgivningen med hjälp av en kamera och använda detta för att undvika att köra in i saker, och fallsensorer ser till att den inte kör av bordskanter och liknande. Vector kan även själv åka tillbaks till sin laddare när det är dags att sova och "ladda batterierna".


 

labo

Nintendo Switch

https://www.nintendo.com/switch/

Kom och prova på Nintendo Labo till Nintendo Switch! Nintendo Labo är ett spel till Nintendo Switch lanserat av Nintendo där man bygger tillbehör till konsolen i kartong, få en inblick i hur framtidens robotar kan styras.

Schema för olika spel:  

  • 08:00-09:30 - Nintendo Labo Variety Kit  
  • 09:30 – 11:00 - Nintendo Labo Robot Kit  
  • 11:00 - 12:30 - Nintendo Labo: VR-Kit  
  • 12:30 - 14:00 - Nintendo Labo Variety Kit  
  • 14:00 – 15:30: Nintendo Labo Robot Kit  
  • 15:30 - 17:00 - Nintendo Labo: VR-Kit  
  • 17:00 – 18:00: Nintendo Labo Robot Kit  
  • 18:00 - 19:00 - Nintendo Labo: VR-Kit  


 

double

Double

https://www.doublerobotics.com/

Double 2 är en revolutionerande robot från Double Robotics. Med Double kan du fysiskt alltid vara på arbetsplatsen eller i skolan utan att vara där personligen. Genom att koppla upp dig mot Double så kan du navigera dig genom hela arbetsplatsen eller skolan enkelt via din Mac, PC, iPad eller iPhone.

Prova själv att köra runt i mässområdet! 


 

vive

HTC Vive Pro VR Headset

https://www.vive.com/us/product/vive-pro/

HTC Vive PRO är uppföljaren till succén HTC Vive. Nya HTC Vive Pro kommer med bland annat helt nya skärmar, Hi-Res certifierat ljud och en nydesignad ansiktskudde för en ännu bättre VR-upplevelse!

Favoriter i repris Beatssaber och plankan!