Lokala utställare

IT & verksamhetsutveckling

Avdelningen för IT- och verksamhetsutveckling har en egen monter på FutureDay där vi berättar om vårt breda uppdrag och hur vi kan bidra till att göra din verksamhet än mer framgångsrik. Vi kommer ha en tävling på temat återvinn din gamla IT-utrustning. Tag därför med era uttjänta mobiler, datorer och paddor så tar vi hand om dessa och ni får chansen att visa övriga sektorer/bolag vem som tar ledarflaggen i vårt gemensamma arbetet för en bättre miljö!


 

Välfärdsteknik YH

Skövde Yrkeshögskola

Skövde Yrkeshögskola visar välfärdsteknik; enkla och användbara appar och verktyg som syftar till att öka aktivitet och delaktighet inom vård och omsorg.


RÖS

Räddningstjänsten Östra Skaraborg - Drönare

Utvecklingen av drönare har gått rekordsnabbt och idag är det möjligt att för några få tusenlappar filma sådant som förr krävde dyra kranar eller inhyrda helikoptrar. Dessutom har drönarna blivit mindre och mindre.

På FutureDay kommer Räddningstjänsten Östra Skaraborg att visa upp sin drönare som dom använder för att överblicka olycksplatser och bränder.

DJI Mavic 2 Zoom
Räckvidd 8 kilometer
Maxhastighet 72 km/h
Flygtid ca 30 minuter
Video 4K-video i 30 fps
Foto 12 megapixel
Vikt 905g

DJI Goggles
Används för att direkt se vad drönarens kamera ser. DJI Goggles känner av ditt huvuds rörelser och kan matcha dom med kameran så att du kan "se dig om" medan du flyger.