Nyfiken på demokrati

Nyfiken på demokrati

Är du nyfiken på demokrati? Får du rösta för första gången? Eller vill du veta hur de olika partierna tänker kring kultur? Kom på någon eller några av Kultur i Skövdes aktiviteter i samband med valet 11 september 2022!

Föreläsning - Nyfiken på demokrati?

Demokrati betyder folkstyre. Vi väljer vilka beslutsfattare vi vill ha genom allmänna val. 

11 september 2022 är det dags att rösta, ibland är det svårt att förstå varför och hur viktigt det är att man lämnar sin röst. Välkommen till en lättare föreläsning om att rösta, hur man gör och vad man kan tänka på. 

Datum och tider:
29 augusti klockan 10.30 och 13.00 Skövde Kulturhus
29 augusti klockan 17.00 Södra Ryds bibliotek

 

Demokrati, konst och kultur går hand i hand 

Det finns en historia man brukar berätta om Winston Churchill som under brinnande krig blev premiärminister och en  hög militär kommer fram till honom  och säger: ”Nu när ni är premiärminister är det väl möjligt att föra över pengarna från kulturen till försvaret?” Winston Churchill svarar då : ”Om vi tar bort pengarna från kulturen – vad är det då vi försvarar? 

Enligt Churchills berömda resonemang är konsten och kulturen demokratins främsta vapen och det som demokratin själv är satt att försvara. 

Det är valår i år och vi på Kulturhuset i Skövde vill på alla sätt stå upp för demokratin, yttrandefriheten, rösträtten och den fria och levande kulturen! Därför anordnar vi en rad aktiviteter och evenemang som knyter an till konst, kultur och demokrati. På konstmuseet i Skövde kommer vi att ha fyra visningar där temat kommer att vara ”Konst och Demokrati”.

Datum för konstvisningarna ärtisdag 6 augusti, onsdag 24 augusti  

Samling i Kulturhusets foajé kl. 13.00.  Visningarna är gratis. Alla är välkomna. 

Kulturpolitisk debatt 

24 augusti bjuds allmänheten till till en kulturpolitisk debatt på Skövde Kulturfabrik. Var står de olika politiska partierna i kulturfrågor? Debatten är gratis, alla är välkomna.