Kommun-Kim

Vi lever i en vardag där digitala tjänster och verktyg allt mer är en självklarhet. Med teknikens hjälp kan vi spara tid men samtidigt öka tillgängligheten. Därför vill vi i Skövde kommun erbjuda våra medborgare lösningar som underlättar vardagen.

Många av oss arbetar dagtid och kommer hem när kommunen har stängt. Dessutom arbetar allt fler eftermiddagar, kvällar och nätter och sover därför på dagen. Vi ser ett behov av att vara tillgängliga för frågor över hela dygnet. Allt för att du som kund ska kunna få din fråga besvarad när du har tid.

Kommun-Kim är vår digitala kommunvägledare


Kim är en chatt-robot och står för "Kommunen Informerar Medborgaren". I chatten kan du ställa dina frågor som rör kommunen till exempel om skola, omsorg, avfallshantering eller kanske frågor om bygglov.

Hur ställer man frågor till Kommun-Kim?


För att starta igång chatten trycker du på figuren nere till höger på sidan. Kommun-Kim kommer att presentera sig för dig och be dig ställa din fråga. Ställ en fråga åt gången. 

Kommun-Kim föredrar att få korta meningar eller stödord. Skulle ordet eller meningen vara felstavat eller felformulerad, så försöker Kommun-Kim förstå vad du menar och ge dig ett så utförligt svar som möjligt. Skulle du inte få det svar du önskar, så försök omformulera med andra ord eller annan meningsuppbyggnad. Ditt meddelande bör inte innehålla några personuppgifter, religiös tillhörighet eller hälsoinformation.