Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

Personalutbildning på stadsbiblioteket

Personalutbildning på stadsbiblioteket

Personalutbildning under hösten 21 september 2020
Ordrik utställning på Kulturfabriken

Ordrik utställning på Kulturfabriken

UNDRIEN finns överallt eller ingenstans. Kommer jag till UNDRIEN så snart jag har något att undra över? En utställning om ord, bokstäver och fantasi av konstnären Magnus Lönn på Skövde Kulturfabrik öppnar lördag 12 september. 11 september 2020
Se när årets kulturstipendier delas ut!

Se när årets kulturstipendier delas ut!

Förra veckan delade Kultur- och Fritidsnämnden ut sina två kulturstipendier och Honorärstipendiet på Kulturhustorget vid två olika tillfällen. På grund av rådande pandemi skedde utdelningarna utan förannonsering och stor publik. 10 september 2020
Regnbågsvecka på våra mötesplatser!

Regnbågsvecka på våra mötesplatser!

Den här veckan uppmärksammar Skövde kommuns mötesplatser för unga alla människors lika värde under regnbågsveckan! 08 september 2020
Skridskosäsongen är igång!

Skridskosäsongen är igång!

Idag, måndag 31 augusti, öppnar isen på Billingehov för allmänhetens åkning. 31 augusti 2020
The Art Box

The Art Box

Nytt digitalt verk varje vecka. Den 1 juli slog Skövde upp portarna för den digitala sommarutställningen The Art Box. Detta är den första installation i sitt slag i Sverige. På två digitala skärmar visas verk från konstnärer från hela världen. Samma verk visas under en vecka och sedan publiceras nya verk. 03 juli 2020
Nyhet! E-biblioteket

Nyhet! E-biblioteket

Nu har vi förbättrat och förenklat för dig att hitta till alla våra digitala tjänster. Appar, databaser, språkkurser, filmstreaming, ljudböcker och eböcker - Allt på samma ställe och tillgängligt via ditt bibliotekskort. 30 juni 2020
Fler nyheter
Bild
Evenemangskalender
Boka lokal
Föreningsregister