Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

Ljudbokstips från biblioteket

Ljudbokstips från biblioteket

Vad gör att man älskar en ljudbok? Är det uppläsaren? Språket? Spänningen? Och varför berörs vi mer av böcker vi lyssnar på än de vi läser med ögonen? Cecilia och Lena på Skövde stadsbibliotek pratar ljudböcker och bjuder på sina bästa ljudbokstips. 16 april 2021
Nytt poddavsnitt av Bokpendlarna

Nytt poddavsnitt av Bokpendlarna

Towe och Lena från Skövde stadsbibliotek tipsar om sina senaste favoriter bland deckare och feelgood. 24 mars 2021
Internationella kvinnodagen!

Internationella kvinnodagen!

Kultur i Skövde uppmärksammar Internationella kvinnodagen! Läs om Skövdedottern Kajsa Sundström, bibliotekens utställning om 100 år av kvinnlig rösträtt och se vad du kan om kvinnokampen i vår tipspormenad! 08 mars 2021
Digital fritidsgård på Discord!

Digital fritidsgård på Discord!

Är du 13 till 25 år och tycker om att spela med andra? Då kanske fritidsgårdarna i Skövdes nya discordserver är något för dig? 01 mars 2021
Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Har du läst den här? – Yvonne och Lena tipsar lyssnarna och varandra om sina senaste favoriter 16 februari 2021
Dags att nominera till kulturstipendierna

Dags att nominera till kulturstipendierna

Varje år delar Kultur- och fritidsnämnden ut två kulturstipendier på 10 000 kronor vardera. Nu är det dags att nominera den eller de som du tycker gjort det där lilla extra för kulturen under 2020. 11 februari 2021
Fritidsbanken öppnar på måndag!

Fritidsbanken öppnar på måndag!

På måndag, lagom till sportlovet, öppnar fritidsbanken igen. Fritidsbanken är en tjänst där du kan låna utrustning till en rad olika idrotter kostnadsfritt. 03 februari 2021
Fler nyheter
Bild
länk till fritidsbanken
Evenemangskalender
Boka lokal
Föreningsregister