Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

 • Sommarpodden är ute!

  Sommarpodden är ute!

  Lizette och Lena på Skövde stadsbibliotek tipsar om sevärda filmer som också finns som bok och läsvärda böcker som också filmats. Varför välja bara det ena när man kan njuta av båda? 02 juli 2021
 • Se årets Kulturstipendieutdelning

  Se årets Kulturstipendieutdelning

  Måndag 21 juni delade Kultur- och Fritidsnämnden ut årets två kulturstipendier och Honorärstipendiet utan publik på Skövde stadsteater. 23 juni 2021
 • tjej tittar ut ur en buss

  Massor av gratisaktiviteter i sommar!

  Årets sommarlovsprogram bjuder på massor av gratisaktiviteter för barn och unga i hela Skövde kommun. Kollo, bad, prova på aktiviteter och Kulturkulbussar är något av innehållet. 08 juni 2021
 • Böcker som ligger i en hög

  Sommarboken i Skövde kommun

  Årets tema: Ut i det vilda. Kom och möt Biblioteken i Skövde ute i det vilda! 01 juni 2021
 • Försiktig återöppning inom kultur och fritid

  Försiktig återöppning inom kultur och fritid

  Från första juni sker en försiktig återöppning av kommunens kultur och fritidsanläggningar. 31 maj 2021
 • Martin Lindor, Petter Fahlstrom, Zophia Zander Norell, Sara Johansson

  Musikskolan blir Kulturskola!

  Skövde Kulturfabrik har fått drygt en miljon kronor från kulturskolecentrum för att redan till hösten bredda musikskolans utbud med både drama och digitalt skapande. Dessutom har Rydskolan fått pengar för en fortsättning av projektet el sistema i Södra Ryd från kulturrådets Skapande skola. 28 maj 2021
 • En svart cykel med låda och grön skylt med texten Biblioteket på väg

  Biblioteket på väg

  Biblioteket på väg! Varje onsdag med start den 26 maj kommer biblioteket att åka runt i Södra Ryd på cykel! 19 maj 2021
Fler nyheter