Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

Nu är det dags att nominera till Skövde kulturgala.

Dags att nominera till årets kulturgala

Nu finns möjligheten att nominera tre prestigefyllda kulturpriser direkt på Skövde kommuns hemsida: Robert Gustafssons Guldnycken, Årets kulturutövare och En kulturgärning.

Den 4 december genomförs den tredje Kulturgalan i Skövde Kulturhus. Galan arrangeras av Skövde kommun i samarbete med bland andra Skövdesonen Robert Gustafsson. Under galan kommer flera fina priser och stipendier att delas ut. Till tre av dessa – Guldnycken, Årets kulturutövare och En kulturgärning –  är det nu dags att lämna nomineringar.

Guldnyckeln
Guldnyckeln är Skövdesonen Robert Gustafssons eget pris. Det vänder sig till unga estradörer och kulturarbetare som är verksamma i Skaraborg. För fyra år sedan fick till exempel humorgänget Kass Humor priset.

– Jag är mycket mån om det här priset och ser fram emot att se vilka årets nominerade är, säger Robert Gustafsson, som själv lämnar över priset på Kulturgalan i december.

Mustafa Can väljer vinnaren
Priset En kulturgärning vänder sig också till utövare i hela Skaraborg. Priset är instiftat av kultur- och fritidsnämnden i Skövde kommun, men det är prisbelönta journalisten och författaren Mustafa Can som väljer ut vinnaren bland de nominerade och lämnar över priset. 

Kulturutövare med funktionsvariation
Ytterligare ett pris föregås av en nomineringsprocess och det är Årets Kulturutövare. Det riktar sig till personer med någon form av funktionsvariation boende i Skövde kommun. I nomineringsprocessen är Funktionshinderrådet med.

– Det är viktigt att detta stipendium finns. Det är vårt sätt att visa extra uppskattning för kulturutövare som har någon form av funktionsvariation och som tillför stort kulturellt värde, berättar kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaj- Eve Enroth (L).

Direktlänkar till nomineringssidorna
Här kan du nominera till Guldnyckeln.

Här  kan du nominera till En kulturgärning.

Här kan du nominera till Årets kulturutövare