GöteborgsOperans Skövdescen

Efter en omvälvande vår och försommar planerar vi nu för fullt inför hösten. Vår förhoppning är att öppna säsongen enligt plan och lagd repertoar, men vårt största och viktigaste fokus är publikens och medarbetarnas säkerhet.

Vi följer därför samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer noga samtidigt som vi arbetar för att möta hösten så flexibelt vi kan. Vi vill att du som publik ska känna dig trygg, välinformerad och varmt välkommen när du besöker oss.

Hur många får vi spela för i höst?

Hur många vi får ta in i salongen när vi slår upp dörrarna vet vi ännu inte i skrivande stund, juni 2020. Vi förbereder oss för att kunna öppna för en reducerad publik, men exakt antal vet vi inte just nu. Detta beror helt på rekommendationer och beslut från Folkhälsomyndigheten, regeringen och våra ägare. För närvarande säljer vi ett begränsat antal biljetter till höstens föreställningar.

För att vara så beredda vi kan planerar vi för olika scenarier. Oavsett hur många personer vi kommer att få ha i publiken kommer vi att skapa en så trygg miljö som möjligt ur smittosynpunkt för våra gäster och medarbetare.

Mer information

När vi vet hur många vi får välkomna in i salongen kommer vi att gå ut med tydlig information om hur ett besök kommer att gå till, om biljettköp, biljettvisering, restaurangverksamheten, garderobsförfarande, toalettköer, säkerhetsavstånd i salongen och foajén – allt för att skapa en så säker och smittfri miljö som möjligt.