Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

GöteborgsOperans Skövdescen

Efter en omvälvande vår och försommar planerar vi nu för fullt inför hösten. Vår förhoppning är att öppna säsongen enligt plan och lagd repertoar, men vårt största och viktigaste fokus är publikens och medarbetarnas säkerhet.

Alla föreställningar i augusti och september är inställda

Vår målsättning och förhoppning har länge varit att öppna säsongen enligt plan, men vårt största och viktigaste fokus är publikens och medarbetarnas säkerhet. Eftersom regeringens förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer kvarstår har GöteborgsOperans ägare, styrelse och vd beslutat att fortsatt ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter tills situationen bedöms som mindre allvarlig - åtminstone under hela september. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné.

Du som har köpt biljett till en inställd föreställning kommer att bli kontaktad av oss (oftast via e-post) så fort vi kan.
Premiären för "Cabaret", säsongens stora musikal, flyttas fram till i början av november.

När öppnar ni igen?

Vi planerar för att kunna slå upp dörrarna så fort situationen förändras, men när det blir och hur många vi får ta in i salongen vet vi ännu inte. Detta beror helt på rekommendationer och beslut från Folkhälsomyndigheten, regeringen och vår ägare Västra Götalandsregionen. För närvarande säljer vi ett begränsat antal biljetter till föreställningar som är planerade att spelas efter den 30 september.

Hur kommer mitt besök att gå till?

Oavsett hur många personer vi får ha i publiken när vi öppnar kommer vi att skapa en så trygg miljö som möjligt ur smittsynpunkt för våra gäster och medarbetare. När vi vet när vi får öppna våra dörrar igen kommer vi att gå ut med tydlig information om hur ett besök kommer att gå till, om biljettköp, biljettvisering, restaurangverksamheten, garderobsförfarande, toalettköer, säkerhetsavstånd i salongen och foajén - allt för att skapa en så säker och smittfri miljö som möjligt. Det här gäller alla våra scener, både i Göteborg och Skövde.
Så fort vi vet mer kommer vi att uppdatera informationen. Som publik ska du känna dig trygg, välinformerad och varmt välkommen när du besöker oss.

Mer information

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från Västra Götalandsregionen, för att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset.
Har du fler frågor utöver de som besvaras här, är du välkommen att kontakta oss på biljetter@opera.se eller 031-13 13 00.

GöteborgsOperans biljettkassa och telefontider har varierande öppettider.