Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3Slideshow imagebild4

Nu är nya ishallen invigd

I fredags invigdes den nya ishallen, Hall B, på Billingehov med konståkningsuppvisning, tal och fanfar.

Den nya hallen ger flera av Skövdes föreningar nya möjligheter till träning och på invigningen var Skövde Konståkningsklubb och Skövde Ishockeyklubb representerade både på och intill isen.

Invigningen började med en fantastisk uppvisning av flera av konståkningsklubbens medlemmar som till pampig musik visade vad isen går för.

invigning hall B

När det var dags för inblandande i projektet att säga några ord rullades en röd matta ut på isen.

Först ut var Magnus Johansson, projektledare från Skeppsviken som byggt hallen.

- Det är 34 år sedan det byggdes en ishall i Skövde. Så det har varit en stor ära att få vara med i det hör projektet och vi är mycket stolta, sa han.

Magnus Johansson Skeppsviken

Även kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaj- Eve Enroth (L) konstaterade att det gått många år sen sist och berättade att arbetet med att få till en ny hall varit en lång process för kommunens politiker, men att han och nämnden är mycket nöjda med resultatet.

Kaj- Eve Enroth (L)

Kommunalrådet Katarina Jonsson (M) var också nöjd med resultatet och passade på att rikta ett stort tack till alla ideella ledare inom Skövdes föreningsliv.

- Vi kan bygga hallar och ge föreningsbidrag, men det är de ideella ledarna som ser till att hallen kommer fyllas med verksamhet som fungerar, konstaterade hon. 

Katarina Jonsson (M)

Avslutningsvis skickade hon en passning till nästa talare, Alexander Fornsjö, Skövde ishockeyklubbs ordförande.

- Jag skickar en utmaning tillbaka, kanske kan ni nu sätta första kuppen på sommartid?

Alexander Fornsjö gav inga löften om en sommarkupp, men konstaterade glatt att den nya isytan ger klubben möjligheten att ta nästa steg.

Alexander Fornsjö, SIK

Bandklippningen skedde genom att Kaj- Eve Enroth och Katarina Jonsson fick trippa ut på isen med ett blågult band mellan sig och sedan körde SKKs Celine Frank och SIKs Vincent Lindström och Nilo Pettersson genom bandet i full fart och till rungande applåder. Musikskolan var också på plats med elever och personal för en fanfar som ekade i den stora hallen.

Efter invigningsceremonin bjöd Frida Anderstedt, enhetschef på Billingehov in alla på rundvandring och fika. Men först ville hon också passa på att tacka sina medarbetare på anläggningen som med sin kompetens varit ovärderliga bollplank i processen.

Kvällen avslutades med allmänhetens åkning i hallen.

allmänhetens åkning