Cilla benkö och Björn Löfdahl utanför bussen

SRs turné avslutas på Kulturhustorget

Sveriges Radios ledning, kanalchefer och många andra medarbetare har besökt strax över 100 platser runt om i landet för att träffa lyssnare. Nu avslutas turnén på Kulturhustorget den 17 april!

BILD: Cilla Benkö vd och Björn Löfdahl programdirektör och bussen Foto: Mattias Ahlm Sveriges Radio

Efter sex veckor ute på vägarna och på platser där radion lyssnare rör sig i sin vardag har Sveriges Radio träffat lyssnare för att prata om sitt innehåll. Många tusen enkätsvar har samlats in och många tusen intryck som kommer tas om hand i Sveriges Radios fortsatta arbete inför ett nytt sändningstillstånd 2020.

– Vi har verkligen fått en fantastisk respons på vår turné. Från alla delar av landet vittnar Sveriges Radios personal om stort engagemang för våra program och det vi sänder. Vi har fått träffa många lyssnare, icke-lyssnare och har samlat in enkätsvar som vi kommer sammanställa när turnén är helt färdig. Men vi vill redan nu säga ett stort tack till alla som vi träffat. Nu närmar vi oss slutet och vi hoppas att många kommer till oss även i Skaraborg och till turnéfinalen i Skövde, säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö. 

Publikturnén är en del av Sveriges Radios förberedande arbete inför det nya sändningstillståndet som träder i kraft den 1 januari 2020. Turnén har genomförts med två husbilar som startade samtidigt i norr och i söder den 6 mars, för att nu mötas i Skövde på avslutningen 17 april.

Mellan 13.00-18.00 finns Sveriges Radios representanter på plats utanför kulturhuset på onsdag. Bland annat deltar vd Cilla Benkö och programdirektör Björn Löfdahl.

Under eftermiddagen kommer Studio Ett sända live från Skövde!