Internet, utskrifter och wifi

Internet, utskrifter, kopiering, scanning och wifi

Datorer och internet

Det finns sex datorer att låna på stadsbiblioteket. Det finns även datorer att låna på de flesta av våra filialer. Alla dator har tillgång till internet och har Microsoft Office. Du kan använda datorn max en timme åt gången och max två timmar per dag. Du loggar in med bibliotekskorts- eller personnummer och din PIN-kod direkt på den dator du vill låna. För att få PIN-kod krävs giltig fotolegitimation, eller underskrift av målsman om du är under 16 år. Om du inte har någon PIN-kod, har glömt den eller behöver byta kan du få en ny i lånedisken, men då måste du ha giltig fotolegitimation till hands.

För att kunna logga in på en dator måste du godkänna att följa användarvillkoren.

Användarvillkor för datorer och nätverk

Du förväntas agera ansvarsfullt. Du får inte överträda eller bryta mot några tillämpliga lagar och/eller regelverk. Det är inte tillåtet att söka sig till oetiska, diskriminerande, olagliga eller liknande sidor. Exempel på detta är rasistiska och pornografiska sidor.

All åtkomst till internet loggas för att möjliggöra spårning av skadlig kod, intrång och missbruk. Vid behov kan din möjlighet att använda datorerna och nätverket blockeras.

Din säkerhet på internet är beroende av ditt beteende. Om möjligt bör du använda säkra webbplatser (https://) och du bör inte utbyta känsliga uppgifter som exempelvis persondata och bankuppgifter. Skövde kommun ansvarar inte för dataförlust som uppstått i samband med användning av våra datorer.

Lånekortet är personligt - du får bara logga in med ditt eget lånekort.

Det är inte tillåtet med mat eller dryck vid datorerna.

Bryter du mot användarvillkoren blir du avstängd från att använda våra datorer/vårt nätverk.

Skriva ut från dator

Du kan skriva ut från bibliotekets datorer. Det kostar 3 kr/sida i såväl färg som svartvitt. Alla filialer har dock inte färgskrivare. Går endast att skriva ut i A4.

Kopiering och scanning

Vi har en kopiator där du kan kopiera dokument. Det kostar 2 kr för A4 och 4 kr för A3, det dubbla för färg. Det går också att scanna in dokument och skicka dem till en e-postadress. Scanna och skicka till e-postadress är gratis.

Trådlöst nätverk

Trådlöst nätverk finns på:

  • Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus
  • Södra Ryds bibliotek
  • Stöpens bibliotek
  • Tidans bibliotek
  • Timmersdala bibliotek

 

Nätverket är gratis att använda och kräver inget lösenord.

 

Så här gör du:

Anslut till nätverket "Gastnat Skovde kommun".

En inloggningsruta visas automatiskt, visas inte inloggningssidan kan du få fram den genom att öppna en webbläsare och skriva in en valfri webbadress (t.ex. www.skovde.se).

Läs reglerna för gästaccess till Skövde kommuns nätverk.

Klicka på "Jag accepterar".