Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3Slideshow imagebild4Slideshow imagebild5Slideshow imagebild6Slideshow imagebild7Slideshow imagebild8Slideshow imagebild9Slideshow imagebild10Slideshow imagebild11Slideshow imagebild12Slideshow imagebild13Slideshow imagebild14Slideshow imagebild15Slideshow imagebild16Slideshow imagebild17Slideshow imagebild18Slideshow imagebild19Slideshow imagebild20

Södra Ryds bibliotek

Ordinarie öppettider:

Måndag :12-18

Tisdag :   10-14

Onsdag:  12-18

Torsdag :10-14

Fredag:   10-14

Biblioteket - hjärtat i Ryds centrum

Biblioteket i Södra Ryd ligger i direkt anslutning till skolan. Våra närmaste grannar är  pizzerian, fritidsgården och vårdcentralen. Vi som jobbar här tycker det är jätteroligt att möta alla besökare, och man får gärna komma med idéer och önskemål om vad man vill skall hända på biblioteket. 

 Man kan komma hit och får hjälp av Tarek, som jobbar på Medborgarservice. Han är här samma tider som biblioteket har öppet. Man kan också komma hit och ta del av lovaktiviteter på loven, låna dator, läsa tidning, få hjälp att leta information, spela spel, diskutera med personalen, eller självklart låna eller läsa en bok.

Här på vår hemsida, samt på vår Facebooksida publicerar vi också våra tillfälliga evenemang, såsom : barnteater, föreläsningar, sagostunder, pyssel, bokcafé....

På gång på biblioteket

- Många språk

Nu har vi gjort om och skapat plats för många språk, böcker för alla. Här kan du som håller på att lära dig svenska hitta kursböcker. Vi har också samlat lättlästa böcker och böcker på andra hemspråk än svenska. Har du tankar och idéer på vilka böcker vi ska köpa in eller aktiviteter vi ska genomföra, kom gärna och berätta! Under hösten kommer vi också att ha verksamhet som knyter an till den nya avdelningen. Välkomna!

 

- Låna en medarbetare från Volvo

Projektet bygger på att Volvo vill öka sin kompetens kring jämlikhet och mångfald och att områdesutveckling i Södra Ryd har som uppgift att stärka integrationen och delaktigheten. Strax över 20 medarbetare på gjuteriet i Skövde har anmält sitt intresse för att bli utlånade. I det första steget är det chefer på olika nivåer som blir utlåningsbara. Varje person presenteras med en beskrivande text. Ålder, bakgrund, intressen och några rader om varför man vill bli utlånad.

Är du sugen på att träffa en medarbetare från Volvo så kom in till oss på bibblan! Välkomna!

 

- Handarbetscafé

Handarbetscafé

Nu har handarbetscaféet börjat för terminen!

Vi har bytt dag till onsdagar, men tiden är densamma, kl. 14.00

Nya som gamla deltagare är varmt välkomna. Du kan ta med ditt eget handarbete, eller använda caféets material och idéer.

Vi fikar och har trevligt, varmt välkomna!

Arr: Södra Ryds bibliotek, i samarbete med ABF.

Södra Ryds bibliotek på Facebook