Information om coronaviruset och covid-19

Skärpta råd gäller i Västra Götaland till och med 13 december. Läs mer

Föreningsinformation covid-19

Skövde kommun har samlat information och stöd till föreningar i samband med coronapandemin.

Här under har vi listat de olika frågor och möjligheter till hjälp som finns för föreningslivet i kommunen under coronapandemin.

Råd och stöd till föreningar:

Många idrotts- och fritidsföreningar har det tufft både ekonomiskt och verksamhetsmässigt på grund av coronaviruset.

Idrottsföreningar som behöver råd och stöd kan kontakta ansvarig idrottskonsulentlänk till annan webbplats på RF-SISU för att få hjälp med en riskanalys. 

Föreningar som inte bedriver idrottsverksamhet kan höra av sig till kultur och fritid för vidare dialog kring riskanalys.

Kontaktcenter: 0500-49 80 00
E-post: 
skovdekommun@skovde.se

Tillfällig förändring bidragsansökan:

Kultur- och fritidsnämnden har tagit ett tillfälligt beslut att föreningar under 2020 kan få sitt föreningsbidrag utbetalt innan föreningen har genomfört sitt årsmöte. 

Föreningarna ska komplettera sina ansökningar med de erfoderliga handlingarna innan den 31/12 2020, annars blir föreningarna återbetalningsskylldiga det belopp de erhållit i bidrag. 

Sök bidragen HÄR 

Aktiviteter på idrotts- och fritidsanläggningar:

Vi stödjer Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om att tävlingar, cuper och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Däremot kan träningsaktiviteter fortsätta, men aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Träna gärna utomhus och försök att minska moment med närkontakt. De finns flera platser i kommunen att använda för utomhusaktiviteter  här finns utegym och motionsspår listade bland annat.

Byt gärna om hemma, så minskar vi risken för smittspridning i omklädningsrummen. På våra större anläggningar som Arena Skövde, Billingehov/Lillegården, Södermalms IP är omklädningsrummen för tillfället helt stängda.

Avboka tider i idrotts- och fritidsanläggningar:

Skövde kommun har tillfälligt tagit bort sista möjliga avbokningsdatum för bokade tider på idrotts- och fritidsanläggningar.

Arrangemang på idrotts- och fritidsanläggningar:

Regeringen har förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer.

Därför rekommenderar vi att ställa in eller skjuta upp tävlingar, matcher och cuper.

Däremot är det okej att spela träningsmatcher utomhus för barn och ungdomar födda 2002 och senare om man håller avstånd och är högst 50 personer.