Guldnyckeln - stipendie Robert Gustafsson

Robert Gustafsson instiftar kulturstipendiet Guldnyckeln

Robert Gustafsson instiftar ett helt nytt och unikt kulturstipendium; Guldnyckeln. Stipendiet är tänkt att uppmuntra unga människor som brinner för kultur i olika former. Det kommer att delas ut årligen, med start hösten 2014.

2014 fyllde artisten, skådespelaren och författaren Robert Gustafsson 50 år. Samtidigt fyllde Sveriges äldsta kulturhus, Skövde Kulturhus, passande nog också 50 år. Det var i Skövde Kulturhus som Robert Gustafsson tog sina första steg som ung och kreativ estradör, skådespelare och radiopratare.

– Jag fick låna nyckeln till kulturhuset och Stadsteatern och kunde komma och gå som jag ville. Det var en oerhörd möjlighet för mig som hade huvudet fullt av tokiga idéer, säger Robert Gustafsson.

Guldnyckeln vill öppna fler dörrar

Guldnyckeln ska delas ut till unga estradörer och kulturarbetare verksamma i Skaraborg. Genom stipendiet vill Robert Gustafsson bidra till att öppna dörrar åt nya generationer kulturarbetare.
– Nu är det dags att betala tillbaka och ge fler samma möjligheter som jag fick! Robert delade ut den första Guldnyckeln på Kulturgalan i Skövde 2014. Den som tilldelas Guldnyckeln kommer att få en gjuten nyckel i brons och en summa pengar.

Ansökan

Lämna nominering till årets Guldnyckel.

Pristagare

2016  Författaren Jan-Erik Ullström

2015  Konstnären Moa Andersson

2014  Humorkollektivet Kass Humor