Kultur

Ta del av Skövdes rika kulturliv!

Skövde är en stad med en 600-årig historia och rik kulturbygd där vi hoppas och tror att du hittar en upplevelse som passar just dig. Mitt i centrala Skövde ligger Sveriges första och äldsta Kulturhus. Ett hus fyllt av konst, teater, musik, litteratur och framförallt människor.  Ett stenkast bort finner du bland annat Rosa huset och residensverksamheten för internationella konstnärer.

På den spännande mötesplatsen Kulturfabriken flätas musik och historia samman genom Stadsmuseet och Musikskolan. Vill du ta en paus innan dagens evenemang? Passa då på att upptäcka Helénsparken där du hittar Helénsstugan. Stugan är förutom kyrkan den enda bevarade byggnaden från tiden före stadsbranden hösten år 1759. När du ändå promenerar i vår stad så passa då på att känna historiens vingslag genom att ladda ner appen ”Skövde streetmuseum”.

Men det är trots allt människorna, alla de ideella krafter och vår historia som tillsammans skapar vår nutida och framtida kultur.

Vi ser oss gärna som dragloket i Skaraborg och låter därför Skövde vara en stad där kulturen ges utrymme och en stad där vi låter kulturen ta plats. För det är ju trots allt så att kulturen i en stad får oss att mötas, verka och må bra! 

LÄS MER OM KULTUR I SKÖVDE HÄR