Konstmuseet

Konstmuseet i Skövde har en unik konstsamling. I museet visas 178 verk av 75 konstnärer. 79% av verken är gjorda av konstnärer som vi tror vill definiera sig som hon, 1% som hen och 20% som han.

Hösten 2017 nyöppnade Konstmuseet i Skövde med en ny basutställning, ett nytt arbetssätt och en museiguide som på ett helt nytt sätt bjuder in och sänker museets trösklar. I över tio år har vi arbetat målmedvetet med frågor kring genus och jämställdhet, dessutom har vi sedan tre år tillbaka inskrivet ett normkritiskt uppdrag som genomsyrar verksamhetens alla delar. Efter museets nyöppning kan vi stoltsera med en unik basutställning där konstnärerna Anna Sjödahl, Elli Hemberg och Ester Henning, som tillsammans utgör nästan två tredjedelar av museets samling, fått ett eget våningsplan som i sig är värt ett besök. Därutöver har konstmuseet god representation av svenskt nittonhundratal fram till idag med verk av allt från Sigrid Hjertén och Siri Derkert via Kjartan Slettemark och Catti Brandelius till Saadia Hussain och Aida Chehrehgosha. I våra utställningar är representationen av konstnärer för närvarande 52% kvinnor 1% icke-binära och 47 % män.

Konstmuseet ligger på andra och tredje våningen i Skövde Kulturhus, där du även kan hitta Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Biograf Odeon och Restaurang Sällskapet.

Öppettider 

 

Maj
Tisdag-onsdag         kl 12-18
Torsdag                       kl 12-19
Fredag-lördag          kl 12-16
Söndag-måndag     stängt

Juni-augusti
Tisdag-lördag          kl 12-16
Söndag-måndag    stängt

 

Fri entré