Överisktsbild från Konstmuseet.

Konstmuseets basutställning

Tills vidare.

Efter flera månaders omfattande ombyggnation öppnade Konstmuseet i Skövde den 14 september 2017 åter dörrarna för allmänheten. 

Nya idéer om hur hela museet ska vara aktivt och spännande att besöka ligger till grund för det omfattande förändringsarbetet som innebär att utställningsytor har förändrats, nya arbetssätt för deltagande har utvecklats och museets högkvalitativa samling lyfts fram i en helt ny basutställning.

Ett helt våningsplan tillägnas våra två stora unika donationer med konst av konstnärerna Anna Sjödahl och Elli Hemberg samt depositionen kring Ester Henning. Resten av samlingen presenteras i fyra tematiska hängningar där 1900-talets svenska konstscen lyfts fram ur olika perspektiv och många trådar till samtidskonsten görs tydliga. Dessutom lanserar vi den nya utställningsytan Konstmuseet fokus. Här gör vi tillfälliga fördjupningar ur vår egen samling och först ut är den hittills inte visade mindre depositionen av Olle Skageforsverk som museet mottog 2011.

En annan stor satsning är att vi nu presenterar konstmuseets basutställning och pedagogiska arbete i en helt ny museiguide med text på tre språk; svenska, engelska och arabiska.

Vi som jobbar med Konstmuseet hoppas att detta omtag ska göra alla Skövdebor stolta över museet och att personer långt utanför Skaraborg ska komma hit för att uppleva vårt museum.