Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3Slideshow imagebild4Slideshow imagebild5Slideshow imagebild6Slideshow imagebild7

Välkomna till Skövde Kulturfabrik!

Skövde Kulturfabrik är en kreativ mötesplats, där musiken och kulturhistorien möts. Här finns Musikskolan och Stadsmuseet under samma tak.

I en textilfabriks gamla lokaler på Norrmalm ligger Skövde Kulturfabrik. Här ges möjlighet för alla att uppleva kulturen och historien i Skövde. Efter en omfattande renovering har vi skapat ett hus fullt av möjligheter.

Ordinarie öppettider

Måndag-torsdag       12.00-19.00
Fredag                           12.00-18.00
Lördag                           12.00-16.00
Söndag                          Stängt

Avvikande öppettider

20-23 maj                 Stängt
30 maj                       Stängt
6 juni                          Stängt

Öppettider i sommar 1 juni - 21 augusti

måndag - fredag  12.00 - 16.00
lördag                       Stängt
söndag                     Stängt

Följ gärna vårt arbete på sociala medier:

www.facebook.com/skovdekulturfabrik
Instagram: skovdekulturfabrik 

Boka våra lokaler

Hos oss finns det evenemangslokaler, möteslokaler och möjlighet att arrangera konferenser, föreläsningar och konserter. Du hittar mer information kring våra bokningsbara lokaler här.

För att boka någon av våra lokaler kontakta kulturfabriken@skovde.se

Skövde Kulturfabriks olika verksamheter 

Musikskolan

På Musikskolan kan du från 3 års ålder uppleva och lära sig om sång, rytm och musik. Utifrån varje elev skapar vi förutsättningar för ett lustfyllt förhållande till och utövande av musikaliska uttryck.

Läs mer om Musikskolan.

Stadsmuseet

På Stadsmuseet ger vi liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av våra rika samlingar av föremål, texter och fotografier. I Stadsmuseet kan du besöka vår permanenta basutställning och våra tillfälliga utställningar samt titta på de fantastiska museiföremålen i vårt öppna magasin.

Läs mer om Stadsmuseet.

Musikraketen

Musikraketen är ett samarbete mellan Skövde kommun och Studiefrämjandet Norra Skaraborg. Musikraketen syftar till att ge de elever som står i kö till de instrument som har lång väntettid på Musikskolan, en möjlighet att spela tills de får en ordinarie plats.

Läs mer om Musikraketen.