Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Museet för skolan

Vi finns till för er! Skövde Stadsmuseum är en kunskapskälla som kan bidra till den ordinarie skolundervisningen genom nya upplevelser och miljöer för både elever och lärare.

 

Den pedagogiska verksamheten innefattar stadsvandringar, visningar och praktiska moment där fokus ligger på delaktighet och reflektion.  Vi erbjuder olika program från förskola till gymnasiet. Kopplingar till läroplaner är grundläggande för vår skolverksamhet. Vuxenutbildning och andra grupper är givetvis också välkomna att boka. Kontakta oss, vi anpassar oss gärna efter era önskemål.

Med utgångspunkt i Skövdes historia, nutid och framtid kan vi till exempel lyfta aktuella samhällsfrågor eller historiska händelser. Tillsammans vrider vi på normer och jobbar utifrån ett jämställdhet- och mångfaldsperspektiv.

Kontakt

För bokning av stadsvandringar eller skolvisningar på Skövde stadsmuseum, kontakta oss på 0500-49 81 52 eller via kulturfabriken@skovde.se

Vi kan komma till er

Stadsmuseet samarbetar gärna med skolor och erbjuder visningar av Skövdes historia och stadsvandringar. Vi besöker skolor i Skövde kommun! I samband med skolbesöket har museipedagogen med sig det pedagogiska programmet till er. Vi använder klassrummet, föremål, bilder och ibland utemiljöer.

Alla visningar och workshops för skolor samt lärarfortbildningar är gratis.

Helénstugan & stadsvandringar

Besök Helénstugan, ett 1700-talshus i centrala Skövde! I denna miljö erbjuder vi flera pedagogiska program för skolan! Läs mer om stugan här. Eller vill ni gå en stadsvandring i staden? Skövde har mycket att erbjuda med Hertig Johans torg, gamla Rådhuset, pampiga Vasastan och inte minst våra kyrkor.