Äldreomsorg

Här kan du läsa mer om våra sommarjobb inom äldreboende och hemtjänsten i Skövde kommun. Välkommen med din ansökan!

Äldreboende

På ett äldreboende har du varierande arbetsuppgifter som är utformade efter brukarens behov, önskemål och förmåga. Det arbete du utför ger trygghet och en meningsfullhet för våra äldre och kan handla om allt från personlig omvårdnad, till en promenad eller fika tillsammans. I arbetet ingår bland annat att hjälpa till vid toalettbesök, dusch, påklädning och måltider.

Ansök om sommarjobb inom äldreomsorgen

HemtjänstInom hemtjänsten ger du personer stöd och hjälp i deras eget hem. Stödet du ger varierar och kan till exempel vara hjälp med personlig omvårdnad och dagliga sysslor som städning, inköp, matlagning, stöd vid förflyttning, läkemedelshantering och ledsagning.

Du utgår från en hemtjänstlokal där du och dina kollegor träffas vid arbetsdagens början. Du arbetar oftast självständigt men vissa arbetsmoment kan utföras tillsammans med en kollega. För att arbeta i hemtjänsten behövs ofta körkort för manuell växellåda, eftersom du ska ta dig mellan olika bostäder. Inom några hemtjänstområden finns det möjlighet att gå eller cykla istället för att köra bil.

Ansök om sommarjobb inom hemtjänsten

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa mer om vanliga frågor och svar för sommarjobb inom äldreboende och hemtjänst.

Gå vidare till Vanliga frågor och svar