Vanliga frågor och svar
Här finner du vanliga frågor och svar om sommarjobb inom vård, stöd och omsorg.
Hur ansöker jag?
Du ansöker via vår sommarjobbsansökan. När du klickar på "Sök tjänsten" längst ner på sidan kommer du till ett formulär där du får fylla i dina personuppgifter. Där kan du sedan bifoga CV och ditt personliga brev. Du får även svara på några frågor om när du kan arbeta, din utbildning och erfarenhet.
Vilka krav ställs på mig om jag ska få ett sommarjobb inom vård och omsorg?
- För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år.
- Inom vissa verksamheter kan du som är 17 år (född 2006) och har slutfört åk 2 på omvårdnadsprogrammet arbeta hos oss. Du behöver ha godkänd APL och vara godkänd i programmets kursämnen.
- Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
- För att jobba inom våra verksamheter behöver du lämna in ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister.
Gör så här:
- Gå in på polisens hemsida: Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)
- Klicka på ”Till e-tjänst för registerutdrag”
- Logga in med ditt Bank-ID.
- I rullistan ”Vilken typ av registerutdrag vill du begära ut?” väljer du ”arbeta med barn med funktionsnedsättning”. Du ska välja det oavsett om du ska arbeta med barn eller vuxna.
- Välj att skicka registerutdraget till din folkbokföringsadress.
- Invänta besked från rekryterande chef som berättar om du är aktuell för anställning och behöver lämna in ditt registerutdrag.
Måste jag ha utbildning eller erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg?
Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom vård och omsorg, men det är inget krav.
Hur lång är ansökningsperioden?
Vi tar löpande emot ansökningar ända fram till semesterperioden. Vi kontaktar aktuella kandidater kontinuerligt så varmt välkommen med din ansökan!
Vilka arbetsuppgifter kan jag ha som semestervikarie?
I vårt uppdrag arbetar vi tillsammans för att ge god livskvalitet och bidra till en positiv vardag för de vi är till för. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats.
Förekommande arbetsuppgifter kan till exempel vara:
- vårdarbete (hjälp med påklädning, matsituationer, dusch, toalettbesök)
- sociala aktiviteter (promenader, spela spel, högläsning)
- vardagsuppgifter (bädda, städa och servera mat)
Vad får jag i lön?
Din lön sätts utifrån erfarenhet och utbildningsnivå. Du som sommarjobbar i 5 veckor eller mer har möjlighet att få en extra ersättning. Ersättningen blir högre desto fler veckor som du arbetar.
Jag har skickat in en ansökan men jag har inte fått någon återkoppling?
Vår målsättning är att alla som skickar in en intresseanmälan ska få en återkoppling. Om du inte har fått någon återkoppling ber vi dig att skicka ett mail till: SommarjobbSVO @skovde.se och skriva att du saknar återkoppling. Därefter tar vår rekryteringskoordinator en kontakt med dig.
Hur fungerar den extra ersättningen?
Sommarjobba längre och få extra betalt
Vi vill ge en bättre kontinuitet, trygghet och kvalitet för brukarna i vår verksamhet, därför erbjuder vi en extra löneersättning till dig som sommarjobbar fler än fyra veckor under semesterperioden. Ju fler veckor du jobbar, desto högre ersättning. Förutom din lön får du alltså en bonus.

Vem kan jag lämna som referens?
Vi ser gärna att du anger tidigare chef som referens, om du inte har arbetat tidigare så går det bra att du anger tex en lärare, mentor eller handledare på arbetsplats där du har utfört praktik som referens.
Vilka arbetstider kan jag arbeta?
Arbetstiden skiljer sig mellan olika arbetsplatser. Du kommer att få ett individuellt schema för den perioden som du har avtalat.