Handelsstaden Skövde

Skövde är en ovanligt bra shoppingstad med ett utbud som man annars bara hittar i storstäder.

Skövde är en omtyckt handelsstad. Handeln i Skövde går bra och handelindex är bland de högsta i Sverige. Skövdes 300 butiker erbjuder ett varierat utbud och det går snabbt och lätt att ta sig mellan våra handelsområden.

Skövde kommun arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättning för att handeln i Skövde ska må bra och växa. Bland annat har kommunen en stor del i arbetet med att utveckla Skövdes stadskärna.  Hertig Johans torg och Hertig Johans gata har ändrat skepnad och ombyggnaden av Skövdes paradgata är klar. En stor ombyggnad av Kulturhustorget är också genomförd och torget flytar nu, på ett naturligt sätt,  samman med Hertig Johans gata. I Kyrkparken har en stor lekpark byggts och nya fina sittplatser finns.

Skövde växer och det gör även våra handelsområden. Utbudet på Stallsikens ökar flera verksamheter har tillkommit och fler väntas även framöver. Elins Esplanad har påbörjat sin utökning, både med ombyggnad och ytterligare 6 000 kvadratmeter butiksyta.

Årets Stadskärna

I februari 2017 startade arbetet med att bli Årets Stadskärna 2020. Skövde kommun, Skövde Cityförening och Next Skövde leder detta arbete tillsammans med handlare och fastighetsägare i Skövde city. Projektledare är Skövde Cityförening.

Syftet med projektet:

  • Etablera en effektiv och långsiktig samverkansplattform för att skap en hållbar och attraktiv stadskärna i Skövde.
  • Skapa engagemang oh delaktighet hos alla aktörer och intressenter kring stadskärnans kortsiktiga och långsiktiga utveckling.
  • Bidra till Skövdes övergripande mål och vision


Mer om stadskärnans utveckling

Följ gärna skovdecity2020 på Instagram. Där får du följa olika personer som berättar om sig själva och om Skövde city.

Skövde Cityförening

Skövde Cityförening har funnits i olika former sedan mitten av 1980-talet. Föreningen som är ett partnerskap mellan affärsidkare, fastighetsägare och Skövde kommun arbeter med att driva på utvecklingen av stadskärnan.
Länk till Skövde Cityförening

Shoppa i Skövde

Skövde City

I centrala Skövde finns ett stort utbud av butiker, fikaställen och restauranger.
Här kan du läsa mer om utbudet i city

Commerce köpcentrum

Commerce är Skaraborgs första och största köpcentrum. Inriktningen på butikmixen är mode. Men här finns även, andra typer av butiker, restauranger och fikaställen.
Här kan du läsa mer om utbudet i Commerce

Stallsikens handelsområde

I utkanten av Skövde centrum finns Stallsiken. Här är det hem, hus och sport som dominerar. Det finns även blommor och aktiviteter för både barn och vuxna.

Följ gärna Stallsiken på Instagram skovdestallsiken.

Elins Esplanad

Även Elins Esplanad ligger i utkanten av Skövde centrum. En citygalleria med alla butiker under ett och samma tak. Här hittar du kläder, inredning, kosmetika, skor, mat, guld, textil, leksaker, sport och fritid, apotek, café, restauranger med mera.
Här kan du läsa mer om utbudet på Elins Esplanad.