Erikshjälpen

Skövde kommuns miljöpris

Skövde kommun är ansvarig för Skövde kommuns Miljöpris.

Pristagare 2021

ERIKSHJÄLPEN SECOND HAND GENGÅVAN

Motivering:
"Erikshjälpen Second Hand Gengåvan tilldelas 2021 års miljöpris för sitt långsiktiga arbete med hållbar utveckling. Ett arbete som inkluderar hållbarhetens alla tre dimensioner; det ekologiska, ekonomiska och sociala. Hållbarhet med stort hjärta i alla tre delar är ett annat sätt att beskriva deras arbete.

Erikshjälpen är något så unikt som en barnrättsorganisation och en second hand-verksamhet med en gemensam vision; en förändrad värld där barns drömmar får liv.

Genom att ta hand om saker som någon har tröttnat på och sälja dem vidare för att användas och älskas igen bidrar organisationen till att minska sopberget. Tillsammans gör Erikshjälpen skillnad för vår miljö och vårt klimat.

När någon handlar något från Erikshjälpen blir man automatiskt en hjälpande hand i något av de hundratals projekt som organisationen stödjer runtom i världen och i Sverige.

Organisationens välordnade butiker är sociala hubbar dit folk kommer både för att handla och umgås. Här byggs kontaktnät som ger nya vänner, integration och ett mer accepterande samhälle.

Erikshjälpen Second Hand Gengåvan är väl värd Skövde kommuns miljöpris 2021 ." 

Bakgrund

Sedan 2003 har Skövde kommun delat ut miljöpriset för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling inom näringslivet i Skövde. Miljöpriset är ett stöd, uppmuntran eller belöning för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. 

Vem kan få priset?

Miljöpriset är 10 000 kronor och delas ut till företag eller anställda i företag i Skövde kommun. Det kan även tilldelas studenter som i sin utbildning verkar för hållbar utveckling i näringslivet. Du kan nominera dig själv, en anställd eller ditt företag till Skövde kommuns miljöpris. Självklart kan du även nominera något annat företag som du tycker är värt priset.

Nominera till miljöpriset 2022!

Du kan redan nu nominera ditt förslag på vem som ska vinna årets miljöpris. Innan 4 september vill vi ha din nominering till samhallsbyggnad@skovde.se  Märk din nominering med Miljöpris 2022. Eller gå in här: Länk till Miljöpriset-nominering 2022.

Tidigare pristagare

2020  Ätbart
2019   Lorentzons styr AB
2018  Jättadalen Fastighet AB

2017  REKO-ringen, Annika Gustavsson och Victoria Svensson
2016  Sörgårdsmjölk
2015  Terrigio AB med Savaq irrigation system
2014  CEJN AB
2013  Moster Susannes Ekoägg

2012  Mellegård & Naij AB
2011  Glädje restaurang & bar
2010  Hamburgerrestaurangen Max
2009  Erika Karlsson, erika.k - hair by nature
2008  Anna Tjus och Annie Johansson, studenter på Högskolan i Skövde

2007  Ola Ekberg, Ekola Livs 
2006  priset delades inte ut
2005  PLS Produkter AB
2004  priset delades inte ut
2003  Eklunds bilskrot