Näringslivsgala i Skövde

SAVE THE DATE, den 17 november smäller det, då är det dags för 2022 års Näringslivsgala i Skövde

Inom kort har du möjlighet att anmäla dig till galan.

Sedan 2001 har Skövde kommun och Företagarna arrangerat en näringslivsgala i Skövde. Galan är ett tillfälle för näringsliv, organisationer och kommun att träffas under lättsamma former, knyta nya kontakter samt att hylla det lokala näringslivet. Det gör vi genom att dela ut ett antal näringsllivspriser till personer, företag eller organisationer som gjort det lilla extra under året. 

Efter två år med galor på icke traditionellt sätt p.g.a..covid siktar vi nu på att träffas "på riktigt" igen. 

I år delar vi ut följande priser:

 • Det goda exemplet
  Samordningsförbundet Skaraborg
 • Industripriset Skaraborg
  IDC West Sweden AB
 • Näringslivsforums pris
  Näringslivsforum i Skövde
 • NYTT PRIS! Science Park Skövdes innovationspris
  Science Park Skövde AB
 • Skaraborgs mest företagsamma ungdom
  Ung Drive och Ung Företagsamhet

 • Skövde kommuns miljöpris
  Skövde kommun
 • Årets butik
  NWT Media och Skövde kommun
 • Årets företagare
  Företagarnna Skövde Tibro
 • Årets rookie
  Företagarna Skövde Tibro och Nyföretagarcentrum
 • Årets tillväxtpris i Skövde kommun
  Almi företagspartner väst AB
 

Vi ses i Valhall, Kulturhuset.

Välkommen!

Vinnare 2021

Det goda exemplet - Samordningsförbundet Skaraborg
BYGGNADSFÖRVALTARNA I SKARABORG AB


Byggnadsförvaltarna i Skaraborg AB


Motivering:
"Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande!

"En arbetsgivare som ser hela människan hos sina medarbetare och som tar utgångspunkt i, att det är viktigt att må bra för att kunna prestera bra!

Arbetsplatsen jobbar medvetet med att bygga starka team, vara tillåtande och flexibla!  Här är allas olika behov viktiga och en strävan efter att tillgodose dem genomsyrar verksamheten! 

På den här arbetsplatsen uttalar man, att det ska kännas gott att åka till arbetet och tillsammans blir vi mycket bättre!"

Industripriset Skaraborg - IDC West Sweden AB
CIDAN MACHINERY AB, GÖTENE

Cidan Machinery AB

Motivering:
"Med en lång och gedigen erfarenhet och med starka rötter i Skaraborg har Cidan på ett imponerande sätt lyckats med förnyelse i en mogen bransch. Genom starkt strategiskt arbete och med ett ständigt kundfokus tar sig företaget till nya nivåer. Med utveckling högt på agendan har man trots pandemin lyckats utveckla sina kundrelationer genom att hitta nya sätt att möta kunden.

Cidan har i samklang med sina kunder lyckats skapa nya produkter, nya erbjudanden och framgångsrika arbetssätt, vilket lyft verksamheten på flera plan. Här arbetar man med service i blickfånget inifrån och ut genom hela företaget från medarbetare till kund.

I sitt hållbarhetslöfte betonar Cidan att man tar frågorna kring klimatförändring, mänskliga rättigheter och goda arbetsförhållanden på allvar. Med systematik och målmedvetenhet jobbar man professionellt för att uppfylla sina löften. I sin strävan mot hållbarhet har företaget utvecklat och skapat en plattform där man erbjuder andrahansmaskiner".

För att lyckas har Cidan insett att man måste fokusera på sin personal och satsar på delaktigt ledarskap ute i verksamheten. För att förstå medarbetarnas vardag arbetar man aktivt med närvaro och kommunikation vilket skapar engagemang och öppenhet.

Med tydligt kommunicerad strategisk inriktning och mäl ska det vara enkelt för personal att fatta egna beslut i rätt riktning. Vi är starka tillsammans. "

Näringslivsforums pris - Näringslivsforum i Skövde
UNG FÖRETAGSAMHET SKARABORG

Ung Företagsamhet Skaraborg

Motivering:
"Näringslivsforums pris går till en organisation som under flera decennier gjort stor skillnad för både enskilda individer och för samhället. Sedan 80-talet har de gett upphov till att över en halv miljon företag startats. Organisationens arbete bidrar till att individer utvecklar sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Just år 2021 var ett viktigt år för organisationen då ett företag från Skaraborg för fösta gången tog hem SM-vinsten. Med en vision om att Sverige ska få fler företagare och företagsamma medborgare skapar de stort värde och nytta för Skövde och Sverige."

Näringslivsforums landsbygdsnäringspris - Näringslivsforum i Skövde
REKO-RINGEN SKÖVDE

Reko-ringen Skövde

Motivering:
"Som en självgående organism har organisationen på mindre än 4 år växt sig så pass stark att den engagerar över 150 producenter och 13 000 personer bara här i Skövde. De har skapat en arena där mötet blir naturligt och på ett unikt sätt möjliggör de för företag på landsbygden att nå ut med sina egna varor. Konceptet främjar den skaraborgska livsmedelsproduktionen genom sina närproducerade råvaror av god kvalitet och med detta pris vill vi uppmuntra till ert fortsatta arbete!" 

Skaraborgs mest företagsamma ungdom - UngDrive och Ung Företagsamhet
UF-FÖRETAGET SHEAR JOY - ISAK DROUGGE, ISAK LAGER OCH AXEL ANDERSSON

Shear Joy

Motivering:
"Ung Drive och Ung Företagsamhet uppmuntrar unga att hitta sin inre drivkraft, tro på sin egen företagsamhet, att se möjligheterna och göra något av dem.

Med nyfikenhet och intresse har ni utforskat ett område, som kan anses vara utanför boxen hos  teknikstudenter på gymnasiet.

Ni byggde snabbt upp ett starkt kontaktnät med rådgivare från olika branscher och med kompetenser som kompletterade er som företagare och personer.

Detta ledde till att ett företag skapades med affärsidén att ta vara på oanvänd, ekologisk ull från lokala fårbönder för att skapa hållbara produkter till hem och trädgård.

Ni har skrivit Skaraborgshistoria genom att blir det första företag någonsin att vinna SM i den tyngsta kategorin, Årets UF-företag, och representera Sverige i EM, där ni också imponerade internationellt.

 Ull blev till guld och nu går ni från UF till AB.

Lycka till med ert framtida entreprenörskap!"

Skövde kommuns miljöpris - Skövde kommun
ERIKSHJÄLPEN

Erikshjälpen

Motivering:
"Erikshjälpen Second Hand Gengåvan tilldelas 2021 års miljöpris för sitt långsiktiga arbete med hållbar utveckling. Ett arbete som inkluderar hållbarhetens alla tre dimensioner; det ekologiska, ekonomiska och sociala. Hållbarhet med stort hjärta i alla tre delar är ett annat sätt att beskriva deras arbete.

Erikshjälpen är något så unikt som en barnrättsorganisation och en second hand-verksamhet med en gemensam vision; en förändrad värld där barns drömmar får liv.

Genom att ta hand om saker som någon har tröttnat på och sälja dem vidare för att användas och älskas igen bidrar organisationen till att minska sopberget. Tillsammans gör Erikshjälpen skillnad för vår miljö och vårt klimat.

När någon handlar något från Erikshjälpen blir man automatiskt en hjälpande hand i något av de hundratals projekt som organisationen stödjer runtom i världen och i Sverige.

Organisationens välordnade butiker är sociala hubbar dit folk kommer både för att handla och umgås. Här byggs kontaktnät som ger nya vänner, integration och ett mer accepterande samhälle.

Erikshjälpen Second Hand Gengåvan är väl värd Skövde kommuns miljöpris 2021 ." 

Årets butik - Skaraborgs Allehanda, NWT Media och Skövde kommun
ICA MAXI, ELINS ESPLANAD

ICA Maxi, Elins Esplanad

Motivering:
Det är butikernas kunder som nominerar till Årets butik i Skövde. När förslag på nomineringar har inkommit beslutar en jury om vilka tre bidrag som går vidare till en omröstning. Juryn består av representanter från NWT Media, Handelsprogrammet på Västerhöjdgymnasiet, Fastighetsägarna och Skövde kommun.

2021 års nominerade var:
Eurosko, Skövde city
Sarali garn & present, Skövde city
ICA Maxi, Elins Esplanad

Efter ett röstningsförfarande i SLA där vallmänheten kunde lägga sin röst var det ICA Maxi som fick flerst röster.

Kriterierna för att vinna:

"Årets butik är ett företag där du alltid känner dig välkommen, får en personlig service och där ettt trevligt bemötande är en självklarhet. Både den stora och den lilla butiken har möjlighet att vinna denna kategori. Butiken följer med i utvecklingen, inspirerar och har alltid kunden i fokus". 

Årets företagare - Företagarna Skövde Tibro
ALEXANDER DAL, RESTAURANG ALPINA

Alexander Dal, Restaurang Alpina

Motivering:
"Restaurang och Pizzeria Alpina skapades ur en dröm av två förälskade ungdomar som blev en verklighet och är idag en framgångssaga.

Alexander Dal har tagit familjeföretaget ytterligare positioner framåt genom sitt tydliga affärsmannaskap och har det senaste decenniet redovisat 

resultat som vida överstiger vad som är brukligt i branschen. Alpina har två gånger, 2013 och 2014, fått Dagens Industri Gasellpris. 

Det är en hedrande utnämning som bland annat bevisar att företaget både är lönsamt och skapar nya jobb. 

I dag är företaget resultatmässigt bland de främsta i sin bransch i Sverige. 

Alexander Dal har förmågan att lyfta blicken och se oss kunder – det finns alltid tid för ett ”hej, hur är det”. Det finns alltid tid för ”tjöt och skratt”. 

Alexander Dal har de egenskaper som kännetecknar en framgångsrik företagare, ett hårt dedikerat arbete, genuint kundfokus, tydligt ledarskap, en vilja att ständigt bli lite bättre än i går och en respekt för det arbete man utför."

Årets rookie - Företagarna Skövde Tibro och Nyföretagarcentrum
SKÖVDE HEALTHY SMILE, REEM MOUSA

Skövde Healthy Smile, Reem Mousa

Motivering:
"Årets rookie har visat att det mesta är möjligt och att utmaningar är till för att ta sig igenom.

Med en gedigen kunskap som grund och en drivkraft utöver det vanliga så har Reem Mousa som startat Skövde Healthy Smile utsetts till Årets Rookie i Skövde.

Det som driver henne är att ge sina kunder det där lite extra för att då kan hon känna sig nöjd och stolt över vad hon åstadkommer.

Reem är ett föredöme när det gäller att visa att ett stort engagemang och hårt arbete är grunden till ett trovärdigt och seriöst företagande."

Årets tillväxtbolag i Skövde kommun - Almi företagspartner Väst AB
ANDRÉN GLIMMERVIK ESPLUND ARKITEKTER

Andrén Glimmervik Esplund Arkitekter

Motivering:
Årets pristagare är ett ägarlett företag som startade 2017 av trion Janne Andrén, Johan Glimmervik och Daniel Esplund, varav namnet Andrén Glimmervik Esplund Arkitekter AB. Företaget har växt stadigt redan från start och i dag har man fem anställda och omsätter cirka 10 miljoner kronor. I bokslutet 2019/2020 hade bolaget en fantastisk omsättningsökning på 87 % och man ser en fortsatt ökad tillväxt.

Företaget är ett erfaret arkitektkontor med hög kapacitet och stor bredd. Man utför alla typer av uppdrag alltifrån mindre tillbyggnader på villor till större kommersiella och offentiga byggnader som kontor, skolor, affärslokaler och industrier.

För gott entreprenörskap tilldelas företaget titelt Årets tillväxtbolag i Skövde kommun."