Bild på 2021 års vinnare av SAGA-priset - Abducted Cow Studios.

Skövde Academic Game Award

Skövde kommun finansierar ett av Sveriges mest prestigefyllda priser för unga dataspelsutvecklare.

Skövde Academic Game Award  (SAGA) instiftades av kommunstyrelsen i Skövde 2013 i syfte att uppmuntra unga dataspelstalanger på Högskolan i Skövde och uppmärksamma spelutveckling som en del i Skövdes identitet. Vinnaren av Skövde Academic Game Award får ta emot ett stipendium på 20 000 kr.

Skövde Academic Game Award är instiftat som ett led i att stärka Skövdes position som platsen för unga spelutvecklare i Sverige. Syftet är också att skapa incitament för studentgrupper att inspireras i deras fortsatta utveckling.

I juryn sitter representanter från Skövde kommun, Gothia Innovation AB, Högskolan i Skövde och näringslivet.

SAGA 2021

Årets vinnare blev spelet Vimmel  som har utvecklats av Abducted Cow Studios - ett team som består av studenter från Högskolan i Skövde. I spelet är man en alien som kan välja olika uppgifter, till exempel att kidnappa en ko.

Spelet utsågs som vinnare av en enig jury där representanter från Högskolan, Skövde kommun, The Game Incubator och den lokala spelbranschen testar de nominerade spelen och gör en samlad bedömning. 

Nominerade till årets Skövde Academic Game Award var tre spelprojekt som studenter vid Högskolan  i Skövde utvecklat under sina studier. De tre nominerade spelen i år är Vimmel, To Hel and Back och Rise From th Ashes. Samtliga spel går att testa under mässan på Sweden Game Conference på Arena Skövde den 14-15 oktober.

Tidigare pristagare
2020 Skamvrån
2019 Stellar Twelve
2018 Llama Palooza
2017 Bortbytingen
2016 Creaky Stairs Studios
2015 Hellion Studios
2014 Pocapp Studios
2013 Tarhead Studio