Näringslivsgala 2013

03 okt 2013 18:30 − 23:30

Varje år arrangerar Skövde kommun och Företagarna en näringslivsgala för att hylla näringslivet i Skövde och Skaraborg.

Välkommen till 2021 års Näringslivsgala den 7 oktober!

Save the date - Näringslivsgala 7 oktober!

Välkommen till årets digitala livesändning av Näringslivsgalan.

Boka in kvällen den 7 oktober då vi firar näringslivet på den årliga Näringslivsgalan i Skövde. Vi delar ut priser till  företag, personer och organisationer som gjort det lilla extra under året. Du får även njuta av härliga konferencierer och underhållning.

Priser delas ut i följande kategorier:

 • Årets företagare - Företagarna Skövde Tibro
 • Näringslivsforums pris - Näringslivsforum i Skövde
 • Skövde kommuns miljöpris - Skövde kommun
 • Årets butik - SLA, NWT Media och Skövde kommun
 • Det goda exemplet - Samordningsförbundet
 • Årets tillväxtpris i Skövde kommun  - Almi företagspartner väst AB
 • Industripriset Skaraborg - IDC West Sweden
 • Skaraborgs mest företagsamma ungdom - Ung Företagsamhet och UngDrive
 • Årets rookie -Nyföretagarcentrum och Företagarna Skövde Tibro
 • Näringslivsforums landsbygdsnäringspris - Näringslivsforum i Skövde

 

Välkommen till den 21:a näringslivsgalan i Skövde

Skövde kommuns Näringslivsenhet
och
Företagarna Skövde Tibro

Gala 2020

Den 20:e Näringslivsgalan i Skövde bjöd på en annorlunda upplevelse. Den 3:e december ledde konferencier Johanna Beijbom den helt digitala galan från Arena Skövde. Under kvällen presenterade hon förinspelade prisutdelningar och intervjuer och tillbakablickar från tidigare galor och underhållning från Arkivet.

Ett stort TACK till alla de som tillsammans ordnade en härlig gala trots rådande covidläge.

Här kan du titta på 2020 års gala igen!

Följande priser delades ut:

 • Det goda exemplet - Samordningsförbundet östra Skaraborg
  HSB Nordvästa Götaland
  Det goda exemplet
  Conny Prytz, HSB Nordvästra Götaland

  Motivering:

  "Priset går till ett företag som genom att se förmågor och möjligheter i stället för brister och hinder visar ett stort engagemang och socialt ansvarstagande för en mer hållbar arbetsmarknad.

  Med sin positiva inställning och lösningsfokuserade sätt är företaget en inkluderande arbetsplats där olikheter ses som styrka. Företaget är ett föredöme för andra företagare".

 • Industripriset Skaraborg - IDC West Sweden AB
  PARTEX MARKING SYSTEMS AB,  Gullspång

  Industripriset Skaraborg
  Peter Johansson, Partex Marking Systems AB

  Motivering:
  Med sitt centrala synsätt - ”Alla vet att vi inte kan göra på exakt samma sätt som de första 70 åren när vi blickar framåt 70 år”, visar Partex Marking Systems tydligt sin insikt om att det krävs ständig utveckling och förnyelse för att lyckas. Tack vare sin unika förmåga att arbeta strategiskt för att ligga i framkant, med både teknik, materialval och en hög kundnärvaro, har de skapat ett värdeerbjudande som ger stor efterfrågan på en global marknad. Med medarbetarnas engagemang och kompetens i fokus fortsätter Partex att utvecklas och växa som attraktiv arbetsgivare. Partex vilja att utvecklas genom att ha hållbarhet som ett prioriterat område i kombination med ett stort samhällsengagemang, gör dem till ett föredöme inom hållbar industriell utveckling.


 • Näringslivsforums pris - Näringslivsforum i Skövde
  SKÖVDEVILJAN LIVE

  Näringslivsforums pris
  Camilla Rickstrand, Skövdeviljan LIVE

  Motivering:
  "Näringslivsforums pris går till ett initiativ som tillkom under en utmanande tid där de flesta av oss var drabbade på något sätt. Att då med stor kraft och beslutsamhet driva igenom detta, skapa hopp med ett stort engagemang och glädje som inte bara gav energi utan lyfte den lokala stoltheten och samarbetet. Näringslivsforums pris går till Skövdeviljan Live".

  Skövdeviljan LIVE är ett lokalt initiativ där ett antal företag, personer m.m. producerar ett  program. Där lyfter dom gemenskap och Skövdeviljan. Innehållet är bl.a. underhållning, intervjuer, matlagning och gör om mig.

 • Näringslivsforums landsbygdsnäringspris - Näringslivsforum i Skövde
  SKÖVDE FIBERSAMVERKAN

  Landsbygdsnäringspriset
  Karl-Olof Svensson, Skövde Fibersamverkan

  Motivering:
  "Näringslivsforums landsbygdsnäringspris går till en verksamhet som är helt central i vår tid. Särskilt tydligt har detta varit under 2020 då det ställts alldeles särskilda krav på kommunikation, flexibilitet och uppkoppling. Skövde har ett av landets mest kompletta fibernät. Inte minst genom fristående fiberföreningar och de eldsjälar som verkar däri, har människorna i hela Skövde friktionsfritt kunnat jobba, studera och umgås via egna bildskärmar, tangentbord och headsets. 

  Nu  tar man nya tag inför framtiden för att säkra tillgången till digital trafik genom att ta verksamheten vidare till en förvaltningsfas. Detta sker genom samverkan mellan sju fiberföreningar. Allt detta drivs framt av ideella, engagerade människor som verkar över hela kommunen. Denna samverkan borgar för att en drift och förvaltning av fibernätet säkerställs och att invånarna erbjuds  en driftsäker och kostnadseffektiv lösning i en fortsatt lokal regi framåt".

 • Skaraborgs mest företagsamma ungdom - UngDrive och Ung Företagsamhet
  JOLINE EMANUELSSON, Industritekniska programmet Lichron

  Skaraborgs mest företagsamma ungdom
  Joline Emanuelsson, Industritekniska programmet Lichron

  Motivering:

  "Din drivkraft och intresse för entreprenörskap syns genom ditt engagemang. I flera år har du tagit eget initiativ till att samla unga entreprenörer från helaSver ige till Skaraborg, genom nätverket Ung Drive.

  För att få utlopp för din kreativitet driver du ett UF-företag på industritekniska programmet genom Ung Företagsamhets processutbildning. Nu lägger du grunden för ditt framtida företag inom gröna sektorn via Drivhusets projekt Green Innovation.

  Du är en sann ung entreprenör"!

 • Skövde kommuns miljöpris - Skövde kommun
  ÄTBART

  Skövde kommuns miljöpris

  Daniel Haraldius,  Föreningen Ätbars styrelse

  Motivering:
  "Skövde kommun utser Föreningen Ätbart till 2020 års miljöpristagare för deras genuina och systematiska arbete med att minska Skövdes livsmedelsaktörers matsvinn och för att sedan i samverkan med andra organisationer och företag få ut dessa livsmedel till behövande i Skövde. 

  Föreningen Ätbart ”räddar” 1,5 ton ätbar mat i veckan vilket motsvarar 250 matkassar.

  Föreningen Ätbart har en önskan om att få till en långsiktig medvetenhet om hur mycket ätbar mat som faktiskt slängs dagligen och hur mycket som kan tas tillvara. Det långsiktiga målet är att minska Skövdes matsvinn med 50 procent till 2030.

  Skövde kommun anser att Föreningen Ätbart är väl värda 2020 års miljöpris och önskar föreningen och alla deras samarbetspartners stort lycka till med det fortsatta värdefulla arbetet." • Årets butik - Skaraborgs Allehanda, NWT Media och Skövde kommun
  BOLIGHETER, Elins Esplanad

  Årets butik Boligheter

  Motivering:
  "En mysig och inspirerande inredningsbutik, som gjorde mig nyfiken första gången jag klev in. En mängd fina grejer, presenterat i fin miljö och med en personal som fick mig att känna mig hemma. • Årets företagare - Företagarna Skövde Tibro
  SANNA DAHL, STYLED BY ME

  Årets företagare Sanna Dahl Styled by me
  Sanna Dahl, Styled by me

  Motivering:
  Årets företagare är en entusiastisk och driven entreprenör som sprider en positiv företagskultur i Skövde.

  Sedan starten 2014 har bolaget haft en fin utveckling och en av hemligheterna är förmågan att se möjligheter istället för problem. Genom en stor portion nyfikenhet och envishet hittar Årets företagare alltid ett sätt att utveckla verksamheten – både i goda och tuffa tider.
  Genom en snabbfotad och kreativ marknadsföring på sociala medier, har företaget även arbetat upp en stor kundbas bortom Skövdes gränser.
  I butiken sätts kunden alltid i fokus genom ett personligt och proffsigt bemötande från personalen. Årets Företagare har både en inställning och ett ledarskap som stimulerar detta fullt ut.

 • Årets rookie - Företagarna Skövde Tibro och Nyföretagarcentrum
  ELIN ZLATOVIC, ELINS FOTOGRAFI

  Årets Rookie Elin Zlatcovic, Elins fotografi
  Elin Zlatovic, Elinz fotografi

  Motivering:

  Med stor kreativitet och lösningsfokus har Elin Zlatkovic gått från att ha en dröm till att nå ut med sina bilder över hela Sverige. Elin har med sin egen unika touch gått från klarhet till klarhet och skapat möjligheter både för sig själv och för andra, bland annat genom hennes bild ”Girl Power”, där delar av intäkterna går till Rädda Barnens arbete för flickorpå flykt. 
  Genom att kombinera sina egna visioner med nytänkande så har Elin visat hur oväntade möjligheter både kan skapas och utvecklas till en företagsidé.


 • Årets tillväxtbolag i Skövde kommun - Almi företagspartner Väst AB
  ULF ANDERSSON GRUS & TRANSPORT AB

  Årets tillväxtbolag i Skövde kommun Ulf Andersson Grus & Transport AB
  Ulf Andersson, Ulf Andersson Grus & Transport AB

  Motivering:
  Ett antal kriterier skall uppfyllas för att få detta pris:
  - Högst procentuell omsättningsökning mellan boksluten 2019-2020 och här har företaget ökat med 150 %
  - 5-249 anställda
  - företaget skall vara väl etablerat och  vara äldre än 3 år  - företaget startade 1991
  - tillväxten ska vara organisk
  Föt gott entreprenörskap tilldelas Ulf Andersson Grus & Transport AB  titeln årets Tillväxtbolag i Skövde kommun.

 

Historik

2001 firade Skövde sitt 600-års-jubileum. En särskild jubileumsorganisation skapades och en rad evenemang arrangerades i kommunen under året. Ett av dessa var den första Näringslivsgalan som då genomfördes i det nybyggda Stadshuset. Året efter var man i Högskolan. År tre flyttades galan till Kulturhuset och Valhall. Sedan dess har en gala arrangerats  varje år och det är nu den tjugonde i rad.

På den första galan delades endast ett pris ut och det var Björn Furhoff, Furhoffs Rostfria AB som fick ta emot priset som Årets Företagare.