Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Handelsstaden Skövde

Skövde är en ovanligt bra shoppingstad med ett utbud som man annars bara hittar i storstäder.

Skövde är en omtyckt handelsstad. Handeln i Skövde går bra och handelindex är bland de högsta i Sverige. Skövdes 300 butiker erbjuder ett varierat utbud och det går snabbt och lätt att ta sig mellan våra handelsområden.

Skövde kommun arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättning för att handeln i Skövde ska må bra och växa. Bland annat har kommunen en stor del i arbetet med att utveckla Skövdes stadskärna. Just nu ser vi hur Hertig Johans gata ändrar skepnad och ombyggnaden av Skövdes paradgata fortsätter. Visionen är att Hertig Johans gata ska vara stadens paradgata och gestaltas så att det upplevda avståndet mellan torget och Resecentrum minskar. Gatan ska ha ett innehåll som ger den ett eget attraktionsvärde, utöver funktionen som länk mellan två noder. Nästa steg är sedan en ombyggnad av Hertig Johans torg.

Skövde växer och det gör även våra handelsområden. På Stallsikens tillkom flera butiker 2019 och fler väntas även framöver. Elins Esplanad har påbörjat sin utökning, både med ombyggnad och ytterligare 6 000 kvadratmeter butiksyta.

Årets Stadskärna

I februari 2017 startade arbetet med att bli Årets Stadskärna 2020. Skövde kommun, Skövde Cityförening och Next Skövde leder detta arbete tillsammans med handlare och fastighetsägare i Skövde city. Projektledare är Skövde Cityförening.

Syftet med projektet:

  • Etablera en effektiv och långsiktig samverkansplattform för att skap en hållbar och attraktiv stadskärna i Skövde.
  • Skapa engagemang oh delaktighet hos alla aktörer och intressenter kring stadskärnans kortsiktiga och långsiktiga utveckling.
  • Bidra till Skövdes övergripande mål och vision


Mer om stadskärnans utveckling

Följ gärna skovdecity2020 på Instagram. Där får du följa olika personer som under en vecka i taget berättar om sig själva och om Skövde city.

Skövde Cityförening

Skövde Cityförening har funnits i olika former sedan mitten av 1980-talet. Föreningen som är ett partnerskap mellan affärsidkare, fastighetsägare och Skövde kommun arbeter med att driva på utvecklingen av stadskärnan.
Skövde Cityförening

Shoppa i Skövde

Skövde City

I centrala Skövde finns ett stort utbud av butiker, fikaställen och restauranger.
Mer om butikerna i city

Commerce köpcentrum

Commerce är Skaraborgs första och största köpcentrum. Inriktningen på butikmixen är mode. Men här finns även, andra typer av butiker, restauranger och fikaställen.
Commerce

Stallsikens handelsområde

I utkanten av Skövde centrum finns Stallsiken. Här är det hem, hus och sport som dominerar. Det finns även dagsfärska grönsaker och  aktiviteter för barnen.

Följ gärna Stallsiken på Instagram skovdestallsiken.

Elins Esplanad

Även Elins Esplanad ligger i utkanten av Skövde centrum. En citygalleria med alla butiker under ett och samma tak. Här hittar du kläder, blommor, kosmetika, skor, mat, guld, textil, leksaker, sport och fritid, apotek, café, restaurang m.m.
Elins Esplanad