Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Skövde kommun i Sweden Game Arena

Med gemensamma krafter bygger näringsliv, akademi och samhälle dataspelsbranschen i Skövde.

På Högskolan i Skövde finns drygt 500 dataspelsstudenter på olika utbildningsnivåer, ett 40-tal lärare och forskare och på Science Park Skövde finns ett 30-tal dataspelsföretag som sysselsätter cirka 200 utvecklare samt ett tiotal affärsutvecklare. Sverige har en framträdande ställning i världen som dataspelsnation och Skövde har en unik och geografisk koncentrerad tillväxtmiljö för dataspelsutveckling. Totalt är drygt 700 personer verksamma inom dataspelsbranschen i området kring Högskolan i Skövde och Science Park Skövde med den gemensamma plattformen Sweden Game Arena.

Samverkansplattform

Sweden Game Arena är en samverkansplattform som sätter ljuset på Skövde när det gäller dataspelsutvecklingen i staden. Den är också ett verktyg för att sälja platsen Skövde, i syfte att få fler människor och mer kapital att strömma till staden. Plattformen hjälper kommunen att synas i annars svårtillgängliga sammanhang och skapar kommunikativa värden.

Sweden Game Arena skall möjliggöra att Skövde kommun, Science Park Skövde och Högskolan i Skövde växeldrar varandra i arbetet med att bygga dataspelsbranschen i Skövde.

Som produkt är Sweden Game Arena en plattform som gör det möjligt för fler företag att etablera sig i Skövde, den bidrar också till att antalet studenter ökar genom att locka med en långsiktig helhetslösning. Detta säkerställer det långsiktiga arbetet för akademin, företagen samt Skövde som plats.

Skövde Academic Game Award

Skövde kommun står bakom ett av Sveriges mest prestigefyllda priser för unga dataspelsutvecklare.

Priset instiftades 2013 och är ett led i att stärka Skövdes position som platsen för unga spelutvecklare i Sverige. Syftet är också att skapa en drivfjäder för studentgrupper att inspireras i deras fortsatta utveckling.