Bild på 2019 års vinnare av SAG-priset Stellar Transports

Skövde Academic Game Award

Skövde kommun finansierar ett av Sveriges mest prestigefyllda priser för unga dataspelsutvecklare.

Skövde Academic Game Award  (SAGA) instiftades av kommunstyrelsen i Skövde 2013 i syfte att uppmuntra unga dataspelstalanger på Högskolan i Skövde och uppmärksamma spelutveckling som en del i Skövdes identitet. Vinnaren av Skövde Academic Game Award får ta emot ett stipendium på 20 000 kr.

Skövde Academic Game Award är instiftat som ett led i att stärka Skövdes position som platsen för unga spelutvecklare i Sverige. Syftet är också att skapa incitament för studentgrupper att inspireras i deras fortsatta utveckling.

I juryn sitter representanter från Skövde kommun, Gothia Innovation AB, Högskolan i Skövde och näringslivet.

SAGA 2019

Den 17 oktober 2019 delades Skövde Academic Award (SAGA) ut för sjunde året i rad på en galamiddag i samband med Sweden Game Conference. Av årets nominerade  spel gick tre till final - Miss Eyesore 1964, MOR och Stellar Transports.

Det vinnande spelet, STellar Transports, har utvecklats på bara tio veckor av teamet Stellar Twelve som är sammanstt av 15 studenter i årskurs ett vid Högskolan i Skövde.

Stellar Transports går ut på att spelaren ska hjälpa den lättsamma utomjordingen Gadwok som arbetar på det ekonomiskt belastade logistikföretaget Stellar Transports att flytta lastpappar med varor från företagets lager till inflygqande "rymdlastbilar". För att undvika att företaget går i konkurs måste spelaren möta dagliga mål genom att flytta och pussla ihop lasten. Lastpallarna har olika former och måste hamna i rätt zon för att ge utdelning. Det finns olika taktik för att lösa uppgiften. Som pricken över i genomförs uppdraget på tid vilket utgör en extra utmaning.

Läs mer om spelet på:  https://www.facebook.com/stellartwelve/

 Motiveringen till det vinnande spelet
”Det vinnande teamet har skapat ett spel som är varierat, väl sammanhållet vad gäller innehåll, utförande och tema. Det är ett lekfullt spel med tydlig progression som hela tiden utmanar spelarens hjärna och fingerfärdighet genom en välbalanserad design. Det vinnande bidraget kan, trots den korta utvecklingstiden på 10 veckor, mäta sig med kommersiellt framgångsrika spel inom genren sett till bandesign, tema, ljud, musik, grafik och tekniskt utförande.”

Skövde kommun vill passa på att gratulera det vinnande teamet och önska samtliga nominerade team lycka till med framtida projekt och utmaningar!

 

Tidigare pristagare
2018 Llama Palooza
2017 Bortbytingen
2016 Creaky Stars Studios
2015 Hellion Studios
2014 Pocapp Studios
2013 Tarhead Studio