Studenter från Kina har utvecklat spel i Skövde under sommaren

Skövde kommun deltog i avslutningsceremonin för Skövde International Game Development Workshop den 8 augusti

I dag hade Skövde kommun förmånen att närvara vid avslutningsceremonin för den första internationella sommarskolan i spelutveckling (Skövde International Game Development Workshop 2019) vid Högskolan i Skövde. Skövdes Conny Brännberg, Kommunfullmäktiges ordförande, höll ett inspirerande tal till eleverna som är viktiga ambassadörer för Högskolan i Skövde och Skövde kommun.

Sammanlagt 40 personer från Shanghai Normal University, Beijing University of Post and Telecommunications och Högskolan i Skövde har under två veckor deltagit i workshopen.

-För våra egna studenter har detta varit en fantastisk möjlighet att få erfarenhet av att utveckla spel i en internationell miljö med alla utmaningar som det innebär såväl kulturellt, språkligt som tekniskt. För Högskolan i Skövde har det inneburit en möjlighet att sätta oss på kartan och vi hoppas på en fortsättning där vår workshop blir ett återkommande inslag som ger internationell synlighet säger Per Backlund, Professor i informationsteknologi vid Institutionen för informationsteknologi.

Arrangemanget genomfördes av Högskolan i Skövde som en del av projekten Game Hub Scandinavia 2.0 och Sweden Game Arena, där Skövde kommun är en av initiativtagarna tillsammans med Högskolan i Skövde, Science Park Skövde samt de spelbolag som har sina verksamheter där.