Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår fortfarande i Västra Götaland. Därför förlängs de skärpta rekommendationerna till och med 2 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Läs mer

Högskolan i Skövde genomförde livesänt speltest

Den 8 juni genomfördes årets upplaga av speltest där spelutvecklingsstudenternas Spelprojekt 2 testspelades live.

Näringslivenheten har intervjuat Cecilia Renström som berättar om dagens event.

-       Normalt sett genomförs speltest under en mässa där allmänheten hälsas välkommen att testa studenternas spel. Studenterna får möjlighet att bjuda in sin familj och vänner. Det är en stor händelse som många ser fram emot. Coronakrisen har tyvärr satt käppar i hjulet med distansundervisning och andra restriktioner som stoppar fysiska möten.

-          Vi som arbetar vid Högskolan i Skövde har fått tänka utanför boxen för att skapa en digital version av speltest med samma dignitet som den traditionsenliga mässan. Vi ville ge studenterna samma känsla av uppskattning och glädje fortsätter Cecilia.

-          Gårdagens speltest genomfördes live på plattformen Twitch och vem som helst kunde logga in och följa de två kursansvariga lärarna Louise Persson och Eric Sjöstrand när de testspelade studenternas spel.

-          Vi kan konstatera att det blev en succé säger Cecilia. Redan i början av dagen kunde vi se att många loggat in på Twitch för att följa sändningen. Vid dagens slut kunde vi summera att vi haft 399 unika tittare, cirka 2000 views och att chatten varit aktiv hela dagen med 1400 kommentarer. Värt att nämna är att alla kommentarer höll en fin ton med positiva tillrop där studenterna lyfte varandras spel fortsätter Cecilia.

-          Det var så kul att vara med bakom kulisserna, vi fick massor med positiva kommentarer. Allt från att det var det bästa speltestet någonsin till att det var kul att få se sina lärare i en annan miljö utanför klassrummet berättar Cecilia vidare.

-          Nästa steg var att den 9 juni filma intervjuer med två studenter ur varje spelprojektgrupp (det är 10–15 studenter i varje grupp). Intervjuerna skall sedan klippas ihop med delar av det livesända speltestet samt eventuell trailer och läggas upp på YouTube. Om allt går enligt plan kommer filmerna finnas tillgängliga på YouTube på onsdag den 17 juni. Jag rekommenderar varmt vem som helst att gå in och kika på dessa. Fantastiskt kul att se vilken hög kvalitet våra studenter presterat på avslutar Cecilia.

 Vill du gå in och kolla på speltesten kan du göra det via denna länk.