Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår fortfarande i Västra Götaland. Därför förlängs de skärpta rekommendationerna till och med 18 april. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Läs mer

Digitala snabbintervjuer och matchningshjälp i coronatider

I coronakrisen erbjuder arbetsförmedlingen en förbättrad sökfunktion och kostnadsfri digital tjänst för snabbintervjuer.

I coronakrisens spår finns många arbetsgivare med akut behov av personal. Genom en förbättrad sökfunktion #jobbjustnu på Platsbanken och den digitala tjänsten snabbintervjuer vill Arbetsförmedlingen underlätta jobbmatchningen.

Samtidigt som många arbetsgivare varslar om kommande uppsägningar finns det verksamheter som skriker efter personal. Dessutom finns många personer som söker ett nytt eller tillfälligt jobb där de kan bidra med sin kompetens.

I Platsbanken på arbetsformedlingen.se finns nu en ny samlingsplats för annonser för arbetsgivare med akut behov av personal – #jobbjustnu. För arbetssökande finns en ny ingång på Platsbankens startsida där annonserna enkelt går att hitta.

– Vi vill uppmana alla arbetsgivare med akuta behov att märka sina annonser med #jobbjustnu. I nuläget finns drygt 200 platsannonser med den här märkningen och listan fylls på efterhand, säger Bengt Wiktorén, chef för Arbetsförmedlingens enhet Digitala tjänster för arbetsgivare.

Snabbintervjuer med arbetssökande på distans är en annan digital möjlighet som erbjuds alla arbetsgivare i samband med platsannonseringen. Det är ett kostnadsfritt digitalt rekryteringsverktyg, som kombinerar livevideosamtal med ett antal HR-funktioner. Här kan arbetsgivaren träffa kandidater för korta liveintervjuer via strömmad video, ungefär som speed-dating.

– På grund av coronakrisen är arbetsmarknaden i en exceptionell situation. Förhoppningen är att våra insatser ska underlätta jobbmatchningen. Vi arbetar också intensivt med att hitta fler sätt för att underlätta och förbättra möjligheterna för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra, säger Bengt Wiktorén.

Rekrytera snabbare med videointervjuer

Platsbanken
 

Kontakt:
Bengt Wiktorén,
chef för Arbetsförmedlingens enhet Digitala tjänster för arbetsgivare
tel. 010-488 76 18