Bild på e-sportspelare.

Skövde är spelplats för realityshowen Gamerz

Allt sänds live och det händer nu!

FÖLJ DEN SPÄNNANDE KAMPEN HÄR!

Premiär den 5 mars.

Denna säsong av realityshowen inom e-sport, Gamerz, kommer att produceras i Skövde. Under 20 dagar kommer tolv e-sportspelare, fördelade på två lag, kamperar ihop i Gamerz-huset i Skövde. Varje dag förbereder sig spelarna på olika sätt inför en match i Counter-Strike som avslutar dagen. Om laget förlorar och man som enskild spelare inte varit bra nog riskerar man att åka ut ur huset och ersättas av en utmanare utifrån.

Som final drabbar lagen ihop i en slutlig batalj där vinnaren får möjlighet att blir en del av Fnatic Academy, som är ett världslag i E-sportvärden.

Skövde kommun stöttar
Skövde kommun ser mycket positivt på detta och har skrivit ett ettårigt strategiskt avtal som gäller för en säsongs produktion. I Gothia Science Parks lokaler har förberedelserna inför inspelning gjorts och en studio har färdigställts. Skövde kommun ser det som en bra möjlighet för att stärka kommunen som spelstad.

Framförallt är det en viktig satsning på främst ungdomar, och vi är duktiga på spelutveckling här i Skövde med högskolan och flera spelföretag, säger Victor Sunnliden.

Om Gamingzone Entertainment
Gamingzone Entertainment är ett underhållningsföretag inom e-sport som fokuserar på att skapa berättande och underhållande originalformat inom e-sport. Grundarna har en bakgrund från TV4, MTG och Endemol Shine och har bl a varit involverade i produktionen av BigBrother, Idol, Robinson.

(Åldersgräns: Counter-Strike, 16 år)