Skövde Game Park

Skövde Game Park är ett sommarlovsprojekt som främst vänder sig till unga spelintresserade. Spelparken invigdes måndagen den 18 juni, har öppet hela lovet och är helt gratis.

Skövde Game Park är ett sommarlovsprojekt som drivs av Next Skövde i samarbete med Skövde kommun, Sweden Game Arena (den lokala spelbranschen) och föreningen Skövde Game Park. Skövde Game Park samarbetar även med bl.a. Balthazar Science Center och lokala spelföreningar som kommer anordna aktiviteter i lokalen under sommaren. Skövde Game Park är ett pilotprojekt och ett led i arbetet med att utveckla Spelstaden Skövde.

Skövde Game Park är ett sommarlovsprojekt för att erbjuda en plats för spelintresserade barn och ungdomar att träffas, umgås och utföra sin hobby i en givande miljö och under utvecklande och organiserade former. Den kommer att vara öppen under hela sommaren från eftermiddag till kväll och riktar sig till alla med ett spelintresse, men främst barn och ungdomar mellan 8-29 år.

Plats: Bangårdsgatan 7, Skövde
Öppettider: 19 juni- 16 augusti, kl 12.00-21.00
Midsommarhelgen (fre-sön) 22-24/6 är det stängt
För att delta ska du vara medlem. Ansök här.
Det är gratis.

Bakgrund

Tau Petersson som är destinationsutvecklare på Next Skövde säger: - Efter inspelningen av Gamerz i våras kände vi att det fanns stor potential att använda den fantastiska lokalen som finns uppbyggd i Skövde. Med det kom idén att erbjuda barn och ungdomar med spelintresse en plats att utföra och utvecklas i sin hobby över sommarlovet. Det har gått väldigt snabbt och vi är väldigt glada att få den här möjligheten.

Skövde Game Park kommer under två månader att erbjuda aktiviteter såsom att prova spel från Skövde, träna i lag med coach/tränare, tävla i turneringar, prova att skapa egna spel, brädspelscafé, lär sig om e-sport och dataspelsbranschen, titta på e-sport och japansk anime, prova VR, , tjejkvällar, lan, speltesta spel under utveckling med mera. När det inte är schemalagda aktiviteter så är Skövde Game Park öppen för att bara komma och boka en dator eller konsol att spela på.

En mängd aktiviteter kommer att genomföras i samarbete med Baltazar och deras spelutveckling och teknikkurser för barn och ungdomar. Andra aktiviteter anordnas med lokala föreningar inom spelhobbyn.

Lisa Lindgren, VD på Balthazar Science Center säger: - Vi på Balthazar har under flera år erbjudit fritidskurser och aktiviteter för barn och unga inom spel-och teknikutveckling, som en naturlig del i vårt arbete med att väcka och stimulera teknikintresse. Det känns väldigt roligt att kunna förstärka sammanhanget för deltagarna genom att de får utveckla sitt intresse i direkt kontakt med verkligheten, och inte minst möjligheten att möta förebilder i verklig miljö med studiokänsla.

För att besöka Skövde Game Park blir man medlem. Att bli medlem är under pilotprojektet gratis och då kan man låna dator och spelkonsol att spela på under ordinarie öppettider. Man kommer även att ha tillgång till den största delen av aktivitetsutbudet.

Tau Petersson på Next Skövde berättar vidare om satsningen: - Sweden Game Park är ett första pilotprojekt i utvecklingen av Spelstaden Skövde. Det är ett sätt att nå utanför den lokala spelindustrin och erbjuda befolkningen en plats att besöka med fokus på spel. Hon fortsätter: - Vi vill främja spelhobbyn som helhet. Men självklart kommer det att finnas många spel utvecklade i Skövde att testa.

Projektet bygger på mycket samverkan mellan olika typer av verksamheter. Next Skövde samarbetar med Skövde kommun, Sweden Game Arena, de lokala spelbolagen, Balthazar Science Center och lokala spelföreningar.

Text: Next Skövde