Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

De vinner miljöpriset 2019

Årets miljöpris går till Lorentzons Styr AB!

Under Näringslivsgalan delade Ulrica Johansson (C), kommunalråd, och Caroline Hagström, samhällsbyggnadschef, ut Skövde kommuns miljöpris. I år tilldelades Lorentzons Styr AB priset för sitt ihärdiga och resultatgivande arbete med att energieffektivisera fastigheter, både lokalt och nationellt.

Arne Lorentzon, VD på företag, kommenterar vinsten:
– Äntligen!!! Jag känner mig både glad och väldigt stolt över denna tilldelning. Miljöpriset får man för att man har uträttat något viktigt, så detta är för mig ett stort tecken på att allt hårt arbete vi lägger ner har betydelse för omvärlden.

Motiveringen

Den bästa kilowattimmen är som bekant den sparade. En lägre energianvändning innebär en lägre miljöpåverkan. Energieffektivisering av bostäder och lokaler är ett viktigt område för att nå flera miljömål. Sektorn bostäder och service står för 40 procent av Sveriges totala slutliga energianvändning.

Lösningsfokuserade företag som Lorentzon Styr AB behövs mer än någonsin. De vågar, har viljan och innovationskraften och har sedan 1998 bidragit till energieffektiviseringar lokalt och nationellt. Med helhetsperspektiv och med ekonomisk garanti på investeringen bidrar de kraftfullt till stora energibesparingar inom hela fastighetsbranschen. Samtidigt skapar företaget ett optimalt inomhusklimat för brukarna.

Skövde kommun hoppas att miljöpriset inspirerar pristagaren att utvecklas vidare och vill rikta ett stort grattis till en mycket värdig vinnare av Skövdes miljöpris 2019!

Om miljöpriset

Sedan 2003 har vi delat ut miljöpriset för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling inom näringslivet i Skövde. Miljöpriset är ett stöd, uppmuntran eller belöning för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. Miljöpriset delas ut till företag eller anställda i företag i Skövde kommun. Det kan även tilldelas studenter som i sin utbildning verkar för hållbar utveckling i näringslivet.

Läs mer om miljöpriset och tidigare pristagare här.